Gruparea Stolojan - Stoica-Musca ar putea sa se transforme in partid politic pana in februarie, sustin surse de la varful PD. Intre timp, Emil Boc a inceput ieri, in conferinta de presa, procesul de legitimare a gruparii drept adevaratul PNL.

Gruparea Stolojan - Stoica-Musca ar putea sa se transforme in partid politic pana in februarie, sustin surse de la varful PD. Intre timp, Emil Boc a inceput ieri, in conferinta de presa, procesul de legitimare a gruparii drept adevaratul PNL.

PNL condus de Tariceanu nu mai este PNL cu care PD a facut Alianta. Cam acesta a fost mesajul voalat pe care presedintele PD, Emil Boc, l-a transmis ieri in plina conferinta de presa. ""Mai in gluma, mai in serios, avem o problema, pentru ca o parte din aceia care au semnat nasterea Aliantei D.A. nu mai sunt in PNL, iar o parte din cei care ataca Alianta D.A. sunt la conducerea PNL"", a spus Emil Boc, calificand ulterior acest lucru ""drept o dilema"". ""Problema"" pare sa fi suspendat si discutiile despre fuziunea cu liberalii, intrucat liderul PD, desi declara ca asteapta un raspuns de la PNL in privinta propunerii de fuziune, afirma, pe de alta parte, ca liberalii trebuie sa se ""clarifice"" in interior. ""Dupa decantarea lucrurilor in PNL, vom continua discutia"", a aratat Boc, precizand totusi ca democratii nu au ""o strategie postrefuzul PNL"" si ca proiectul fuziunii nu ar trebui abandonat. Cat despre ""proba de buna-credinta"" ceruta de liberali pentru a discuta despre fuziune, respectiv candidatura pe liste comune pentru Parlamentul European, presedintele PD sustine ca o asemenea conditie nu a fost pusa de PNL. Mai mult, lideri importanti ai PD dau ca sigura candidatura separata de liberali.

ALIATUL STOLO. In calculele PD intervine insa si un element-surpriza. Potrivit unor surse importante din PD, gruparea Stolojan ar urma sa se transforme in partid pana in luna februarie, cu sprijin din partea structurilor teritoriale ale PD. Ca atare, noua formatiune ar putea sa se prezinte chiar in alegerile pentru Parlamentul European. ""Ganditi-va: noi nu il mai avem pe Traian Basescu, PNL nu il va avea pe lista pe Tariceanu, in schimb ei vor putea face campanie cu Stolojan si cu Mona Musca, pentru ca, iata, isi revine in sondaje"", ne-au spus ieri sursele citate. Prezenta grupului Stolojan in aceste alegeri ar fi de fapt testul electoral care sa arate alegatorilor cine sunt adevaratii liberali. Tema a fost discutata ieri si in sedinta conducerii PD. In timp ce unii vicepresedinti cereau sustinerea publica a grupului Stolojan, apropiatii presedintelui Basescu - Boc-Videanu-Berceanu - au cerut colegilor sa fie rezervati, pentru a nu ""alimenta"" supararea PNL. ""O sa facem niste miscari, dar cand va fi cazul"", li s-a spus membrilor BPN.

SOMATIE. Aseara, in sedinta Aliantei, premierul Tariceanu le-a cerut liderilor PD sa se delimiteze ferm de ""Platforma de la Pitesti"", spun surse din Alianta. A fost refuzat insa, Emil Boc aratand ca isi mentine pozitia publica. ""E problema voastra interna, nu ne bagam"", ar fi fost mesajul lui Boc.

VARIANTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.