Sotia patronului clubului Chelsea, Roman Abramovici, vrea sa divorteze si a discutat deja cu doi avocati specializati in astfel de situatii, iar in urma despartirii de miliardarul rus ar putea obtine jumatate din averea acestuia, adica 5,5 miliarde d
Sotia patronului clubului Chelsea, Roman Abramovici, vrea sa divorteze si a discutat deja cu doi avocati specializati in astfel de situatii, iar in urma despartirii de miliardarul rus ar putea obtine jumatate din averea acestuia, adica 5,5 miliarde de lire sterline, informeaza News of the World. Irina Abramovici a decis sa discute cu cei doi avocati de la firma Sears Tooth inainte ca presa sa dezvaluie relatia dintre miliardar si o tanara in varsta de 23 de ani, Daria Zhukova, iar in ultimele doua saptamani a avut intrevederi cu acestia la Londra. Firma Sears Tooth este cea care s-a ocupat de divortul actritei Sadie Frost de Jude Law. "Este prea mult ca sa intelegem. Sunt oceane de bani de impartit, companii, iahturi, case si masini. Aceasta ar putea fi batalia suprema pentru divort", a declarat o sursa din anturajul cuplului. Irina Abramovici, in varsta de 39 de ani, are cinci copii cu patronul clubului Chelsea, cu varste cuprinse intre 3 si 13 ani. Sotia miliardarului a cerut firmei de avocatura sa preia cazul si Sears Tooth a stabilit deja cine se va ocupa de aceasta situatie in cazul in care se va ajunge la un proces. "A fost tinut totul in secret. Ea s-a intalnit cu Raymond Tooth, cel mai important om din firma si el se va ocupa personal de acest caz. Unii clienti ajung in mainile celorlalti parteneri din firma, dar nu si o doamna care poate pretinde o parte din 11 miliarde de lire sterline. Irina este dura si serioasa. Va fi un caz foarte complicat, deoarece familia Abramovici are numeroase afaceri, conturi, holdinguri si fonduri", a precizat sursa citata de News of the World. Publicatia engleza noteaza ca de mai multe luni Roman Abramovici a fost vazut alaturi de sotia sa foarte rar si a avut intalniri cu Daria Zhukova in intreaga lume.
Cei doi au multe de impartit
"Casnicia lui Abramovici este afectata de mai mult timp. Ei au incercat sa ascunda acest lucru, dar oamenii si-au dat seama. Cei doi traiesc vieti separate. Ea era frustrata de mai mult timp din cauza interesului foarte mare al sotului ei pentru afaceri si fotbal, iar acum trebuie sa se confrunte cu relatia lui stransa cu alta femeie. Despartirea aceasta nu este cauzata doar de relatia lui Roman cu Daria. De fapt, Irina cauta sa faca ceva in legatura cu casnicia lor cu mult inainte de aparitia stirilor privind relatia. Insa acum ca si acest lucru s-a intamplat, va fi foarte dificil pentru ea sa revina asupra deciziei. Este trist, dar se pare ca este ireversibila", a explicat o alta sursa apropiata de cuplu. Roman Abramovici, care a cumparat clubul Chelsea in urma cu trei ani, cu 140 de milioane de lire sterline, are averea estimata la suma de 11 miliarde de lire sterline. Miliardarul rus detine mai multe proprietati: Fyning Hill Estate (West Sussex, 18 milioane de lire sterline), un apartament in valoare de 29 de milioane de lire sterline in Kensington, Chateaux de la Croe in Franta (15 milioane de lire sterline), o casa cu cinci etaje in cartierul londonez Belgravia (11 milioane de lire sterline), o vila cu sase etaje in Knightsbridge (18 milioane de lire sterline), o casa la St.Tropez (10 milioane de lire sterline), o proprietate in apropiere de Moscova, in valoare de 8 milioane de lire sterline.
Iahturi, submarine si avioane
Daria News of the World noteaza ca odata Abramovici a cerut sa se construiasca la Fyning Hill inca un corp de cladire, in valoare de patru milioane de lire sterline, insa dupa ce acesta a fost ridicat nu i-a placut pentru ca era prea mic. Astfel, corpul respectiv a fost demolat si in locul acestuia a fost construit altul, cu 5 milioane de lire sterline. Roman Abramovici are si cateva iahturi: Pelorus (72 de milioane de lire sterline, un iaht cu geamuri antiglont si cu propriul submarin), Ecstasea (72 de milioane de lire sterline, are piscina), Le Grand Blue (60 de milioane de lire sterline, are heliport), precum si inca un iaht, in valoare de 100 de milioane de lire sterline, in prezent in constructie. Abramovici mai are doua avioane (un Boeing 767 in valoare de 56 de milioane de lire sterline si inca un Boeing de 28 de milioane de lire sterline) si doua elicoptere in valoare de 35 de milioane de lire sterline.
De asemenea, averea miliardarului rus include numeroase masini, intre care si doua automobile Maybach 62, pentru care a cheltuit un milion de lire sterline.
Irina si Roman Abramovici s-au casatorit in 1991, aceasta fiind a doua casnicie pentru miliardarul rus. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.