La sase luni dupa ce au decis prohibitia pe 10 ani la sturioni in apele romanesti, masura ar putea fi suspendata. Un document nesemnat inca de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, dar intocmit de Corpul sau de Control ridica serioase semne de
La sase luni dupa ce au decis prohibitia pe 10 ani la sturioni in apele romanesti, masura ar putea fi suspendata.

Un document nesemnat inca de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, dar intocmit de Corpul sau de Control ridica serioase semne de intrebare cu privire la luarea deciziei si solicita suspendarea ordinului pana cand Bulgaria si Ucraina vor interzice recoltarea sturionilor pe teritoriul lor. Documentul arata ca Romania pierde peste 2 milioane de euro anual din cauza ordinului. In plus, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura este acuzata de ilegalitati comise dupa institurea ordinului. Una dintre cele mai grave este ca ar fi favorizat cativa agenti economici (fosti concesionari din Delta Dunarii) carora le acordat diferite facilitati si drepturi care nu li se cuveneau.
ABUZURI. Raportul aduce multe acuze presedintelui ANPA, Gheorghe Stefan. Se arata ca in pescuit este un haos de nedescris, iar la nivelul Agentiei domneste coruptia. Intre multe recomadari pentru remedierea situatiei se solicita impuntarea catre Gheorghe Stefan a catorva zeci de mii de euro care lipsesc de la bugetul de stat, pagubit de actiunile si deciziile acestuia, precum si sesizarea Parchetului pentru cercetari impotriva lui Stefan. (Alexandru Nastase)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.