HCM Constanta nu a reusit minunea in fata puternicei echipe germane THW Kiel. Elevii lui Lucian Rasnita au pierdut cu 37-28 pe propriul teren, dupa ce la pauza erau condusi cu 10 goluri diferenta, 21-11. Desi au fost sustinuti frenetic de cei 2.

HCM Constanta nu a reusit minunea in fata puternicei echipe germane THW Kiel. Elevii lui Lucian Rasnita au pierdut cu 37-28 pe propriul teren, dupa ce la pauza erau condusi cu 10 goluri diferenta, 21-11.

Desi au fost sustinuti frenetic de cei 2.000 de spectatori, constantenii au avut un inceput de meci dezastruos in fata unei echipe care dispune de un buget anual de 7 milioane de euro. In minutul 11, oaspetii conduceau cu un neverosimil 11-2, in mare partea datorita interventiilor salvatoare ale portarului Thierry Omeyer. Treptat, romanii au echilibrat partida, dar Kiel a intrat totusi la cabine cu un avantaj de 10 goluri. Repriza secunda a fost mult mai disputata, dar HCM nu a reusit sa reduca decat cu un punct diferenta stabilita la pauza, scorul final fiind 37-28 in favoarea formatiei germane. Golurile campioanei Romaniei au fost reusite de Dragicevici (9), Laurentiu Toma (7), Smigici (4), Buricea (2), Stavrositu (2), Timofte, Kovalenko, Giotoiu si Kazici, de partea cealalta cei mai buni marcatori fiind Lovgren si Kavticnik, cu cate 7 reusite.
SUPERIORITATE. Dupa meci, antrenorul lui HCM, Lucian Rasnita, a recunoscut valoarea lui Kiel. ""Am intalnit o forta a handbalului european. Jucatorii de la Kiel au demonstrat ca au o foarte buna forta de atac si o aparare agresiva. Exista o diferenta de valoare intre jucatorii celor doua echipe. Am avut numeroase ratari, numai in prima repriza am avut sapte ocazii de singur cu portarul, si le-am irosit. Parerea mea este ca jucatorii mei au fost apasati de miza jocului"", a spus Rasnita. ""Din pacate au fost mai buni si ne batem pentru locul doi cu celelalte echipe. Ne-au fost superiori si s-a vazut acest lucru"", a spus si portarul Rudi Stanescu.
MULTUMIRE. De partea cealalta, antrenorul principal al germanilor, Zvonimil Sergarusici,
l-a laudat pe portarul Omeyer, care a avut nu mai putin de 17 interventii reusite. ""Portarul nostru a fost intr-o forma foarte buna. Am evoluat foarte bine in prima repriza si in prima parte a reprizei secunde, insa pe final nu am mai reusit sa mentinem acelasi ritm"", a spus tehnicianul. In schimb, capitanul Stefan Lovgren s-a aratat impresionat de public: ""Am ramas impresionati de spectatori si de sala. Si Constanta a jucat bine. Noroc ca am inceput tare, altfel am fi avut meci greu. Sper sa ne calificam impreuna"".
SANSE. Desi au pierdut in a treia disputa din grupa E a Ligii Campionilor, sansele constantenilor de a se califica in optimile de finala ale competitiei raman intacte. ""Pot sa spun ca primul loc este amanetat de Kiel, iar rezultatul acestui meci nu schimba datele cu privire la calificarea noastra"", a spus antrenorul Lucian Rasnita. In etapa a patra, HCM va juca duminica, in deplasare, cu Svendborg TGI Gudme. In meciul tur, romanii s-au impus cu 33-28, astfel incat chiar si o infrangere la mai putin de patru goluri diferenta in fata lui Gudme i-ar mentine in cursa de calificare.

OLTCHIM SI ZALAU, IN GRAFIC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.