Tudor Petrov-Popa si Andrei Ivantoc, cei doi detinuti romani din Tiraspol, s-ar bucura de un tratament adecvat medical si nu ar dori sa fie eliberati inainte de termen, adica mai 2007, sustine Ministerul roman al Afacerilor Externe. MAE precizeaz
Tudor Petrov-Popa si Andrei Ivantoc, cei doi detinuti romani din Tiraspol, s-ar bucura de un tratament adecvat medical si nu ar dori sa fie eliberati inainte de termen, adica mai 2007, sustine Ministerul roman al Afacerilor Externe.

MAE precizeaza ca informatiile privind situatia celor doi membri ai ""grupului Ilascu"" (foto) sunt cuprinse intr-un raport al vizitei unei delegatii a Patriarhiei Ruse la Tiraspol. Raportul pretinde ca detinutii politici ""se bucura de un tratament absolut multumitor"", de asistenta medicala calificata si ""se opun eliberarii inainte de termen"". MAE sustine ca vizita s-a realizat in urma demersului intreprins de ministrul roman de Externe pe langa Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei, caruia i-a solicitat implicarea personala pentru eliberarea celor doi detinuti romani. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.