Primele "Zile ale dansului german" la Bucuresti - un proiect al Goethe-Institut si Centrul National al Dansului Bucuresti - il aduc in Romania, pe 15 octombrie, pe coregraful francez, stabilit la Berlin, Xavier LeRoy, urmat de Isabelle Schad (care va
Primele "Zile ale dansului german" la Bucuresti - un proiect al Goethe-Institut si Centrul National al Dansului Bucuresti - il aduc in Romania, pe 15 octombrie, pe coregraful francez, stabilit la Berlin, Xavier LeRoy, urmat de Isabelle Schad (care va prezenta, pe 27 si 28 octombrie, piesa "Still Lives", realizata impreuna cu Manuel Pelmus si Bruno Pocheron) si Jochen Roller (cu "No Money. No Love", prima parte a trilogiei sale, "Perform Performing").
"Aproape nici o alta disciplina artistica nu este atat de predispusa catre dialogul cultural precum dansul contemporan. Coproductiile bi- si multilaterale sunt larg raspandite in cercurile internationale de dans, gasirea unui limbaj estetic comun al formelor facand sa dispara usor neintelegerile lingvistice. In trecut, intensificarea acestui dialog in Romania nu putea avea loc din cauza lipsei unui centru, a unui spatiu, a unei scene, si nicidecum din cauza lipsei de potential coregrafic si de dans, care ajunsese sa fie renumit pe plan international inca inainte ca bucurestenii sa poata vedea productiile respective. Prin crearea CNDB a fost in sfarsit umplut acest gol, astfel incat Goethe Institut a putut reuni in doua coproductii coregrafi germani si romani.", spune, in prezentarea proiectului, directoarea Institutului Goethe, Sabine Hentzsch.
Xavier Le Roy va prezenta duminica aceasta, de la ora 20.00, la Centrul National al Dansului, piesa "Self Unfinished", o rafinata explorare a iluziei cineticii umane. Coregraful franco-german este unul din cei mai importanti reprezentanti ai unei generatii care a schimbat fata dansului contemporan european, creand un nou limbaj al formelor si corpului, iar spectacolul sau din 1998 a devenit in acest timp o piesa de referinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.