Degetica, un calut in varsta de cinci ani si care masoara numai 43 de centimetri inaltime, a fost recunoscut oficial de catre reprezentantii Cartii Recordurilor drept cel mai mic cal din lume. Calutul s-a nascut la o ferma in Statele Unite, ai carei
Degetica, un calut in varsta de cinci ani si care masoara numai 43 de centimetri inaltime, a fost recunoscut oficial de catre reprezentantii Cartii Recordurilor drept cel mai mic cal din lume. Calutul s-a nascut la o ferma in Statele Unite, ai carei proprietari, familia Goessling, sunt specializati in cresterea si inmultirea cailor de mici dimensiuni. Degetica are acum o greutate de 27 kilograme si s-a oprit din crestere inainte de a implini doi ani. Ea poarta un soi de proteze ortopedice care o ajuta sa-si mentina picioarele drepte, acestea fiind disportionat de mici in comparatie cu corpul si capul. In mod normal caii de talia Degeticai traiesc aproximativ 35 de ani, dar stapanii acesteia spun ca ea va trai cel mult 17 ani din cauza marimii. Iapa pitica este apta sa se reproduca, dar stapanii nu vor sa riste din cauza complicatiilor care ar putea aparea pe parcursul sarcinii. Cu toate ca in prezent este o adevarata celebritate in America, familia Goessling a anuntat ca nu intentioneaza s-o vanda, oricare ar fi pretul oferit. "Este o adevarata comoara. Cred ca parintii mei mai degraba m-ar vinde pe mine decat pe Degetica", a precizat baiatul familiei Goessling. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.