O intrevedere extrem de importanta, in contextul actualitatii politice internationale, a avut loc ieri la Vatican, unde Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama. Surprinzator a fost ca intrevederea, avand in v
O intrevedere extrem de importanta, in contextul actualitatii politice internationale, a avut loc ieri la Vatican, unde Papa Benedict al XVI-lea l-a primit pe liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama. Surprinzator a fost ca intrevederea, avand in vedere atat semnificativa sa incarcatura religioasa si politica, dar si arhicunoscuta retorica a Vaticanului in favoarea dialogului dintre religii si culturi, nu a figurat in lista oficiala a agendei papale. O explicatie a secretomaniei care a caracterizat vizita lui Dalai Lama in Cetatea Sfanta ar putea tine de ratiuni diplomatice si, in special, de vointa Vaticanului de a nu crea motive de frictiune sau polemici cu Guvernul de la Beijing. Liderul spiritual asiatic a avut ulterior o intrevedere cu cardinalul Paul Poupard, presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultura si Dialog Inter-religios. Persecutarea poporului tibetan de catre autoritatile chineze, criza din Coreea de Nord, viziunile strategice pentru realizarea pacii, dialogul inter-religios sau libertatea de cult au fost temele centrale ale discutiilor de Vatican.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.