Mai multi militari americani aflati in misiune la Brigada 81 Mecanizata Bistrita au fost implicati, joi seara, intr-un scandal petrecut intr-un bar din Bistrita, in urma caruia doua persoane au suferit rani usoare. Scandalul a izbucnit intre Radu Mar
Mai multi militari americani aflati in misiune la Brigada 81 Mecanizata Bistrita au fost implicati, joi seara, intr-un scandal petrecut intr-un bar din Bistrita, in urma caruia doua persoane au suferit rani usoare. Scandalul a izbucnit intre Radu Marc, in varsta de 27 ani, din Bistrita, patronul barului "Any Time", si cetateanul american Nolar T., care se afla in local impreuna cu patru prieteni, toti cetateni americani. Cauza conflictului a fost faptul ca americanii, bauti fiind, aruncau scrumul de la tigari si stingeau tigarile pe mocheta din bar. Intre patronul localului si militarul american Nolar T. a izbucnit un scandal cei doi lovindu-se reciproc. In ajutorul patronului barului a intervenit Vlaceslav L., de 32 ani, din Bistrita, care a fost lovit cu o sticla de bere de catre un alt militar american, Bushie J. Potrivit Mediafax, cercetarile politistilor continua pentru stabilirea celor vinovati, iar in functie de zilele de ingrijiri medicale acordate victimelor vor fi stabilite infractiunile pentru care acestia vor fi cercetati.
Lovit cu sticla
Patronul localului "Any Time" din Bistrita, unde a avut loc scandalul, a declarat ca imediat dupa incident, politistii care au venit la fata locului pentru a aplana conflictul, au refuzat sa-i preia plangerea penala indemnandu-l sa se adreseze Ambasadei SUA la Bucuresti. Radu Marc a sustinut ca nu stia cine sunt cei care au intrat in localul lui si ca i-a tratat ca pe niste clienti. "Nu i-am provocat, pur si simplu asociatul meu, care nu stie engleza, s-a dus la ei sa-i roage sa nu mai scrumeze pe mocheta. Ei au inceput sa injure in engleza. Fiindca nu vorbea engleza, m-a chemat si mi-a spus sa le traduc eu. Atunci, unul dintre ei s-a ridicat si m-a impins pe scari (localul fiind amplasat la demisolul unei cladiri - n.r.). M-am lovit la spate, iar intre timp un alt client din fata barului a fost lovit cu o sticla in zona fetei. M-a impins vreo patru metri. Nu stiam ca sunt sunt soldati americani", a precizat Radu Marc. Barmanul a apasat butonul de alarma al firmei de paza, care a chemat Politia. "Au fost dusi la sediul Politiei, am fost si noi acolo si am aflat ca nu pot sa le faca nimic fiindca sunt soldati americani si nu se supun legilor romanesti. Aseara (joi seara - n.r.), ni s-a spus ca plangerea trebuie sa o facem la Ambasada Statelor Unite, abia astazi (vineri - n.r.) ni s-a spus ca putem face plangerea aici", a spus barmanul.
Nu pot fi cercetati
Comisarul sef Alexandru Tanco, seful IJP Bistrita-Nasaud, a declarat ca militarii americani nu pot fi cercetati, in baza acordului semnat intre Romania si SUA. In privinta celorlalti, nu a fost depusa nici o plangere penala, astfel ca, cel mai probabil, ancheta se va opri aici. "Daca noi vom primi plangeri, vom sesiza Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, iar procurorii vor notifica si Ambasada SUA. Deocamdata, asteptam plangerile", a declarat comisarul sef Alexandru Tanco. Biroul de presa al Brigazii 81 Mecanizate Bistrita a informat ca militarii americani aflati joi seara in barul unde au avut loc incidentele fac parte dintr-un pluton de infanteristi care in perioada 2 octombrie - 14 octombrie participa, in Garnizoana Bistrita, la un program de pregatire cu militarii romani ai batalionului 812 Infanterie Soimii Carpatilor. Referitor la incidentele de joi seara, Biroul de presa al Brigazii 81 Mecanizate Bistrita a anuntat ca in acest caz se va pronunta Ministerul Apararii Nationale. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.