Postul de televiziune Realitatea TV continua procesul de cercetare si selectie a valorilor contemporane, editia 2006, care are la baza o cercetare sociologica realizata de patru institute de sondare a opiniei publice: INSOMAR, IMAS, TNS - CSOP, CURS.
Postul de televiziune Realitatea TV continua procesul de cercetare si selectie a valorilor contemporane, editia 2006, care are la baza o cercetare sociologica realizata de patru institute de sondare a opiniei publice: INSOMAR, IMAS, TNS - CSOP, CURS. Cercetarea isi propune identificarea si recunoasterea la nivel national a celor mai valoroase personalitati ale momentului - elitele societatii anului 2006.
Ecourile editiei Zece pentru Romania 2005 - observatiile publicului si ale specialistilor - au determinat Realitatea TV ca, impreuna cu institutele de cercetare implicate, sa realizeze si o editie a acestui an. Absenta din clasamentul final pe 2005 a scriitorilor si dezbaterea generata in jurul acestui subiect, au facut ca demersul Zece pentru Romania 2006 sa aduca in prim-plan urmatoarele categorii: cinci elite conducatoare: politicieni, tineri politicieni, ministri, jurnalisti, marci romanesti si cinci elite conduse: arhitecti, scriitori, istorici, medici chirurgi, avocati.
Postul Realitatea doreste astfel sa faca primul pas in directia promovarii elitelor culturale si profesionale, in dauna manelistilor, a starletelor, a politicienilor si a oamenilor de afaceri de carton. Elitele conduse detin un rol determinant in mecanismul care sustine societatea, prin pozitionarea lor in acest angrenaj de producere a valorilor materiale ori simbolice si prin prestanta si influenta pe care o exercita asupra elitei conducatoare.
Cercetarea din 2006 are doua etape: in cadrul primei etape s-au obtinut primele trei criterii de performanta a profesiilor, pe baza sondajului desfasurat cu membrii acestora (elite conducatoare si elite conduse), si obtinerea topului primilor zece cei mai apreciati membri ai categoriilor profesionale. Cea de-a doua etapa de cercetare consta in relevarea modului in care fiecare dintre nominalizati raspunde criteriilor de performanta pentru categoria careia apartin.
Castigatorii fiecarei categorii vor fi desemnati in decembrie 2006, in cadrul Galei Zece pentru Romania 2006.
Desfasurarea proiectului poate fi urmarita la Realitatea TV, in fiecare duminica, intre orele 16.30 si 18.00, in emisiunea "Zece pentru Romania", realizata de Mihai Tatulici. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.