Telemobil SA (operatorul Zapp Mobile) si SC RCS & RDS SA au castigat licitatia organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) pentru ultimele doua licente 3G romanesti. Ofertele lor s-au clasat in fat

Telemobil SA (operatorul Zapp Mobile) si SC RCS & RDS SA au castigat licitatia organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) pentru ultimele doua licente 3G romanesti.

Ofertele lor s-au clasat in fata celor depuse de Cosmote si Radiocom. RCS & RDS a totalizat 90,41 puncte, Telemobil - 73,71 puncte. Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmote, cu 59,74 puncte, respectiv Radiocom, cu 49,58 puncte.

""Suntem bucurosi sa anuntam castigarea unei licente 3G. In contextul unei piete din ce in ce mai competitive, obtinerea licentei va permite Zapp sa urmeze planurile sale de dezvoltare prin cresterea capacitatii retelei actuale"", a declarat Piermario Di Pietro (foto), General Manager Zapp . Fiecare dintre castigatori trebuie sa investeasca 200 de milioane de dolari pentru a indeplini angajamentele presupuse de proiect. De asemenea, in termen de cinci ani trebuie sa acopere cel putin 11 mari orase. Operatorii vor intra in posesia licentei dupa ce vor achita prima transa de 10,5 milioane de dolari din totalul de 35 de milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.