O frantuzoaica si-a omorat copiii imediat dupa ce i-a adus pe lume. Psihiatrii spun ca mama ucigasa a vrut, de fapt, doar sa-i atraga atentia sotului. Cazul unui cuplu francez a socat opinia publica din Europa. Povestea lui Veronique si Jean Lou
O frantuzoaica si-a omorat copiii imediat dupa ce i-a adus pe lume. Psihiatrii spun ca mama ucigasa a vrut, de fapt, doar sa-i atraga atentia sotului.


Cazul unui cuplu francez a socat opinia publica din Europa. Povestea lui Veronique si Jean Louis-Courjault, stabiliti in Coreea de Sud si parinti a doi copii de 10, respectiv 11 ani, a inceput in luna iulie, cand, intors la Seul, barbatul a anuntat politia ca a gasit doua cadavre de bebelusi in frigider. Autoritatile sud-coreene au demarat o ancheta, deoarece cetateanul francez sustinea ca nu stie cum au ajuns cele doua trupuri neinsufletite in apartamentul sau, pentru ca el si consoarta sa si-au petrecut vacanta in tara natala. Spusele lui Courjault s-au dovedit a fi cusute cu ata alba, dupa ce autopsia a aratat ca cei doi bebelusi aveau acelasi ADN ca el.
VICTIMELE DISPERARII. Cazul a luat o noua turnura, dupa ce autoritatile franceze, sesizate de Seul, au interogat-o pe Veronique Courjault. Ea a marturisit ca si-a omorat prin strangulare bebelusii imediat dupa ce i-a nascut. Retinuta pentru infanticid, Courjault a tinut sa explice ca a actionat singura, iar cei doi copii, gasiti de sotul sau in frigider, nu sunt gemeni, ci s-au nascut la un interval de un an: in 2002 si respectiv 2003. Mama ucigasa a mai dezvaluit ca si-a mai omorat un bebelus in 1999, al carui cadavru l-a ars. In ciuda marturisilor, politia franceza i-a retinut pe ambii soti, iar o echipa de investigatori urmeaza sa fie trimisa la Seul pentru a da de cap motivelor care au condus la cele trei omoruri, informeaza AFP. Psihiatrii au explicat ca infanticidul este rezultatul unei combinatii dintre ura si disperare. ""Infanticidul se inscrie in problematica unui cuplu (...) Cand un cuplu este in dificultate, copiii nu sunt elemente care vor fi luate in seama"", subliniaza doctorul Robert Neuburger.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.