Guvernul a hotarat sa amane, inca o data, termenul pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pentru clarificarea unor aspecte legate de conservarea participatiei statului in institut
Guvernul a hotarat sa amane, inca o data, termenul pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pentru clarificarea unor aspecte legate de conservarea participatiei statului in institutia de credit, dar si de nivelul penalitatilor prevazute in contractul de privatizare. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care este si seful comisiei de privatizare, a precizat, ieri, ca cele doua banci care au ramas in cursa pentru CEC, National Bank of Greece si OTP (Ungaria) au solicitat scaderea penalitatilor prevazute initial in contract. Pe de alta parte, acestea si-au manifestat intentia de a fuziona cu filialele pe care le au in Romania in cazul unei eventuale preluari a CEC. In aceste conditii, ministrul Finantelor a aratat ca participatia statului la CEC ar putea fi diluata, iar autoritatile vor sa evite aceasta situatie si cauta solutii in acest sens. Potrivit sursei citate, forma finala a contractului de privatizare a CEC va fi discutata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, iar in cazul unor obiectii din partea consultantului, contractul va fi aprobat de Guvern peste doua saptamani. In aceasta ultima etapa, pretul va face diferenta intre cei doi investitori.
Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci a fost 31 august. Ulterior, termenul a fost amanat, dupa ce NBG si OTP au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru, calculate in conformitate cu standardele internationale de contabilitate. Statul vinde 69,9% din actiunile CEC. Din suma astfel obtinuta, contravaloarea a 9,9% va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul actiunilor va fi tranzactionat pe piata de capital. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.