Bucatari de argint Competitia culinara Cupa Kremlin de la Moscova este una dintre cele mai importante din aceasta parte a Europei. Chiar daca se afla la cea de-a doua editie, organizatorii au incercat sa faca in asa fel incat progresul sa fie vizi

Bucatari de argint

Competitia culinara Cupa Kremlin de la Moscova este una dintre cele mai importante din aceasta parte a Europei. Chiar daca se afla la cea de-a doua editie, organizatorii au incercat sa faca in asa fel incat progresul sa fie vizibil. De data aceasta au participat 16 echipe din 10 tari, numarul concurentilor depasind 200. Anul acesta tema concursului pe echipe a fost ""Oh, sport, you are the World!"" (Sportule, tu esti lumea!). Concurenta a fost acerba, insa Romania a obtinut medalia de argint. La probele individuale, echipa noastra a castigat o medalie de aur, prin maiestria Corneliei Ghisoi. De asemenea, s-au mai obtinut cinci medalii de argint, sase de bronz si opt diplome. Dumitru Burtea, presedintele ANBCT, a facut parte din juriu. (C.Calin)

Robotul-minune
Compania Fanxing Science and Techonology Co.,
din China, a inventat un bucatar-robot.
Reprezentantii companiei au anuntat ca
bucatarul-robot stie sa prajeasca, sa coaca,
sa fiarba la aburi si, de asemenea, sa faca si alte
operatiuni culinare specifice bucatariei chineze.
Constructia lui a durat aproape patru ani si s-au cheltuit aproximativ 4 milioane de yuani. Robotul-minune va aparea pe piata in 2007 si va fi destinat,
in special, restaurantelor fast-food. (A.B.)

Ciupercile toamnei

In vremea asta ghebele sunt cele mai cautate. Sunt ciuperci comestibile cu piciorul galbui sau brun, avand de jur-imprejur un inel alb, si cu palaria galbena-bruna.
Exista ghebe de brad si ghebe de padure.
Din ele se prepara adevarate delicii culinare: zacusca, salata, tocanita, drob, ciorba etc. (A.B.)

Rosiile in top

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, rosiile sunt cele mai consumate alimente naturale din lume. Ele sunt urmate de banane, mere, portocale si pepeni. Germanii le numesc, de altfel, ""fructele paradisului"". (C.C.)

Tortul gigant
De ziua orasului Zaporojie din Ucraina, cofetarii au pregatit un tort de 236 de kilograme. Tortul a avut forma podului care se construieste, in prezent, peste raul Nipru. (A.B.)

Curiozitate

Patrunjelul este otravitor pentru pasarile de
casa. Drept
antidot, poate fi folosit laptele acru sau apa in care s-au pus cateva picaturi
de otet. (C.C.)

Hidosul pastarnac
In Anglia se ""premiaza"" legumele care arata hidos. Anul acesta, castigator a fost un pastarnac, ce li s-a parut celor din juriu ca aduce cu o aratare a lumii de dincolo. Liz Woodward, membra a juriului, a spus ca ""aceasta competitie are rolul de a arata de ce nu trebuie sa judecam legumele dupa modul cum arata"". (C.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.