Marii favoriti sunt Fabio Cannavaro si Thierry Henry. Printre nominalizati se mai afla Ronaldinho, castigatorul ultimelor doua editii, si Zinedine Zidane, retras din activitate dupa Cupa Mondiala. 30 de jucatori lupta pentru titlul de cel mai bu

Marii favoriti sunt Fabio Cannavaro si Thierry Henry. Printre nominalizati se mai afla Ronaldinho, castigatorul ultimelor doua editii, si Zinedine Zidane, retras din activitate dupa Cupa Mondiala.

30 de jucatori lupta pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2006, dupa ce FIFA a anuntat joi nominalizatii la trofeul World Player, care va fi atribuit la 18 decembrie la Zürich. Italia si Franta, campioana, respectiv vicecampioana mondiala, sunt natiunile cele mai bine reprezentate, avand fiecare in cursa cate cinci jucatori. ""Squadra Azzurra"" ii are la start pe Cannavaro, Buffon, Gattuso, Nesta si Pirlo, in timp ce ""cocosii"" intra in joc cu Zidane, Henry, Ribery, Thuram si Vieira.

LISTA. Asadar, desi retras din activitate si in ciuda gestului sau din finala de la Berlin, Zizou este prezent pe lista. Lipseste in schimb numele lui Marco Materazzi. Fundasul lui Inter a fost determinant pentru nationala Italiei si sunt multe voci care sustin ca absenta sa reprezinta o noua pedeapsa pentru cele intamplate in finala Cupei Mondiale. Mai ales ca printre nominalizati se afla Nesta, care nici macar nu a jucat prea mult in Germania, fiind victima unei accidentari. Potrivit unor surse apropiate forului mondial, cei doi mari favoriti la cucerirea trofeului sunt Fabio Cannavaro si Thierry Henry. In schimb, este improbabil ca premiul sa mearga din nou la Ronaldinho, castigatorul ultimelor doua editii.

PROCEDURA. FIFA a comunicat, de asemenea, lista de 20 de jucatoare preselectionate pentru titlul similar feminin. Jucatorul si jucatoarea anului sunt alesi in urma votului selectionerilor si capitanilor nationalelor feminine si masculine.

La inceputul lunii decembrie, FIFA va anunta in ordine alfabetica numele celor trei jucatori si celor trei jucatoare care au primit cele mai multe voturi. FIFA World Player este, alaturi de Balonul de Aur decernat de revista France Football, cel mai prestigios trofeu pe care il poate primi un fotbalist la nivel individual.

JUCATORII NOMINALIZATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.