La sosirea din Olanda, unde a asistat la partida dintre ""Portocala mecanica"" si Albania, scor 2-1, selectionerul Victor Piturca a spus ca ar fi preferat sa intalneasca formatia batava in aceasta toamna, pentru a profita de forma slaba a acesteia.

Prezent pe Amsterdam Arena, pentru a vedea pe viu viitoarea adversara a ""tricolorilor"", Victor Piturca a declarat ca nu a fost impresionat de jocul elevilor lui Marco van Basten. ""Ar fi fost foarte bine daca am fi jucat in aceasta toamna. Eu am fost optimist tot timpul in ceea ce priveste meciurile din aceasta grupa, nu numai dupa ce am vazut aseara, dar mai sunt cinci luni pana la partida cu Olanda. Nu au avut o perioada prea buna dupa Cupa Mondiala"".

OPINIE. Selectionerul a opinat ca Bulgaria si Olanda, adversarele directe pentru calificarea la CE, sunt ajutate de arbitri: ""Cert este ca bulgarii au fost ajutati sau, altfel spus, cel care a condus partida cu Romania a facut greseli in favoarea lor. Asa s-a intamplat si cu olandezii, cand albanezii au avut o lovitura de pedeapsa in prima repriza"". Tehnicianul a spus ca nu a auzit cand jucatorii olandezi erau huiduiti pentru jocul prestat. ""Eu nu am auzit injurii. Au existat doar gesturi de dezaprobare, atunci cand olandezii dadeau mingea la portar"", a declarat Piturca. Referitor la afirmatia atacantului Ionel Ganea, potrivit careia Mutu ar trebui sa fie capitanul nationalei, selectionerul a spus ca nici Ganea, si nici un alt jucator nu trebuie sa-i spuna ce sa faca.