In Romania exista aproximativ un milion de bolnavi cu accident vascular cerebral (AVC), iar anual 450.000 fac recidive, a declarat acad. prof. dr. Constantin Popa (foto), presedintele Societatii Romane de Stroke, in cadrul conferintei nationale de St
In Romania exista aproximativ un milion de bolnavi cu accident vascular cerebral (AVC), iar anual 450.000 fac recidive, a declarat acad. prof. dr. Constantin Popa (foto), presedintele Societatii Romane de Stroke, in cadrul conferintei nationale de Stroke.


Tema conferintei o constituie urgentele neurovasculare: infarctul cerebral care apare la 80% dintre cei cu AVC, hemoragia cerebrala care afecteaza 20% dintre cei cu AVC, dar si hemoragiile date de malformatiile cerebrale. Acad. Constantin Popa a insistat asupra necesitatii acordarii asistentei medicale in primele trei ore de la producerea accidentului vascular prin utilizarea tratamentului fibrinolitic. Solutia o reprezinta preventia. Ministrul Nicolaescu a spus ca programul national de prevenire a AVC este absolut necesar, avand in vedere ca in Romania principala cauza de mortalitate o constituie bolile cardiovasculare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.