Steaua joaca astazi primul meci de campionat in Ghencea dupa mai bine de noua luni de exil pe "National", impotriva lui CFR Cluj in incercarea de a ramane in coasta liderului Dinamo, care a luat un avans de noua puncte dupa numai zece etape disputate
Steaua joaca astazi primul meci de campionat in Ghencea dupa mai bine de noua luni de exil pe "National", impotriva lui CFR Cluj in incercarea de a ramane in coasta liderului Dinamo, care a luat un avans de noua puncte dupa numai zece etape disputate. Cu gandul la vizita "galactica" de marti a lui Real Madrid, ros-albastrii nu au voie sa mai greseaca in campionat, lucru subliniat de Cosmin Olaroiu si de Gigi Becali, care au cerut concentrare maxima pentru jocul de azi. Asa cum se stie, intre cele doua tabere a existat un schimb dur de replici in cursul acestei saptamani, cu patronul Stelei anuntand semet ca "nu poate sa vina o echipa ungureasca in Ghencea sa ne fure", in timp ce oaspetii de la Cluj au replicat prin acuzatii de xenofobie si prin plangeri la FIFA. Trecand la meciul din teren, CFR-ul se prezinta cu un antrenor nou, Cristiano Bergodi, care i-a luat locul saptamana trecuta "dezertorului" Dorinel Munteanu. Clujenii au avut ceva emotii ieri, la plecarea catre Bucuresti, fiindca avionul in care se aflau antrenorul italian, presedintele Iuliu Muresan si portarii Turcas si Stancioiu, nu a putut decola la ora stabilita initial din cauza cetii, reusind sa se ridice de la sol cu o intarziere de doua ore si jumatate. Prilej pentru clujeni sa mai arunce cateva sageti catre Steaua. "Daca invingem, avem sansa de a urca pe locul doi, lucru care nu ascund ca ne intereseaza. Meciul va avea o incarcatura emotionala mare si o stare de presiune creata de conducatorii Stelei. Sper ca presiunea sa nu-l afecteze pe arbitrul Sebastian Coltescu", a spus Iuliu Muresan, care a precizat ca va refuza sa ia loc in loja destinata oaspetilor din Ghencea, fara a preciza de unde va urmari jocul.
Bergodi: "Steaua nu se poate teme de CFR"
Cristiano Bergodi, solutia de criza aleasa de conducerea lui CFR dupa plecarea lui Dorinel la FC Arges, dar si datorita rezultatelor bune de anul trecut de la FC National, nu a marsat la razboiul sefilor. "Unei formatii care va intalni pe Real Madrid nu ii este teama de CFR. Trateaza, insa, toate meciurile cu atentie si concentrare si isi fac griji pentru ca nu au informatii. Cand se gandeste la meciul urmator, cu un adversar care tocmai si-a schimbat tehnicianul, un antrenor se intreaba ce schimbari pot aparea", a spus Bergodi. El a apreciat ca Steaua nu s-a schimbat prea mult fata de sezonul trecut. "Joaca la fel. Acum apare Badea in locul lui Iacob, Bostina nu mai este titular, dar stilul este acelasi", a explicat Bergodi, precizand ca nu va miza pe o tactica defensiva. De partea cealalta, Cosmin Olaroiu a cerut atentie maxima din partea jucatorilor sai, afirmand ca a observat o tendinta care il nemultumeste in ultima perioada. "Ma ingrijoreaza ca am primit gol cu Iasi si cu Dinamo in ultimele secunde, Rapid a avut bara tot in ultimul minut, iar Lyon a marcat in minutul 89", a spus Olaroiu, vorbind despre perioada foarte incarcata a Stelei din ultima perioada, cand a disputat multe meciuri tari intr-un ritm infernal. Antrenorul Stelei s-a declarat multumit de pauza prilejuita de meciurile inter-tari, dar nu s-a putut abtine sa intepe federatia, in special pentru suspendarea arenei din Ghencea pentru o etapa, dupa incidentele de la meciul cu Dinamo, din "Groapa". "Suntem exclusi din campionat, cu terenul suspendat, asta e. Publicul e un factor esential, mai ales in campionatul intern, prin presiunea pe care o pun pe adversar si care este de multe ori decisiva", a comentat Oli, care nu se va putea baza in partida din aceasta seara pe Nesu si Cristocea, ambii accidentati. (B.G.)
Radoi a revenit la antrenamente
Mirel Radoi, capitanul Stelei, a revenit ieri la antrenamente, dupa interventia chirurgicala suferita la genunchiul drept pe data de 27 iulie. Radoi s-a antrenat pe terenul 6 din cadrul Complexului Sportiv Steaua, unde a avut loc sedinta de pregatire a echipei antrenate de Cosmin Olaroiu, insa a avut un program separat de pregatire. Saptamana trecuta, tehnicianul ros-albastrilor a declarat ca va face tot posibilul pentru ca Radoi sa devina apt pentru meciul cu Real Madrid, programat pe 1 noiembrie, pe stadionul "Santiago Bernabeu", in etapa a patra a Ligii Campionilor. Mirel Radoi a fost supus unei interventii chirurgicale in luna iulie, dupa ce a suferit o leziune a meniscului extern de la genunchiul drept, in timpul perioadei de pregatire dinaintea sezonului. El a revenit la sfarsitul lunii august in Romania, dupa ce a urmat un program de recuperare la clinica Isokinetic, din Bologna, unde a fost operat. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.