Un cubanez care a declarat ca s-a nascut in 1880, vedeta unei campanii a guvernului cubanez pentru promovarea vietii sanatoase printre cetatenii de varsta a treia, a murit la spital, informeaza BBC News Online. Benito Martinez, a carui varsta nu a fo
Un cubanez care a declarat ca s-a nascut in 1880, vedeta unei campanii a guvernului cubanez pentru promovarea vietii sanatoase printre cetatenii de varsta a treia, a murit la spital, informeaza BBC News Online. Benito Martinez, a carui varsta nu a fost niciodata probata, a fost intotdeauna sigur ca s-a nascut in Haiti, in 1880. Pana in urma cu o luna, a dus o viata relativ activa, ingrijind plantele de langa casuta sa, vizitand batranii din vecinatate si fiind foarte fericit sa demonstreze ca poti sa dansezi chiar daca ai peste 120 de ani.
Se pare ca Martinez a venit in Cuba in 1925 pe cand avea 45 de ani si a lucrat ca muncitor la o ferma in estul Cubei, care s-a intamplat sa fie detinuta de tatal lui Fidel Castro. Vecinii sai si-l amintesc pe barbatul cu zambetul larg si stirb ca fiind intotdeauna foarte batran.
Martinez nu s-a casatorit niciodata si a declarat intotdeauna ca secretul vietii sale lungi se datoreaza muncii grele, hranei sanatoase si consumului moderat de alcool si trabucuri. Martinez conducea clubul Cuba's 120, o organizatie care promoveaza un stil de viata sanatos printre persoanele de varsta a treia. Guvernul cubanez a incercat fara succes sa obtina un certificat sau o inregistrare a nasterii sale in Haiti. Din acest motiv, Benito Martinez nu a putut fi niciodata inregistrat ca cel mai batran om al planetei. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.