Tarifele percepute pentru furnizarea in sistem on-line a datelor aflate in Registrul Comertului vor fi reduse la jumatate fata de costul informatiilor furnizate pe suport de hartie, iar certificatele de inregistrare si inscriere de mentiuni vor fi el
Tarifele percepute pentru furnizarea in sistem on-line a datelor aflate in Registrul Comertului vor fi reduse la jumatate fata de costul informatiilor furnizate pe suport de hartie, iar certificatele de inregistrare si inscriere de mentiuni vor fi eliberate fara taxe suplimentare. Actualul sistem de transmitere a informatiilor aflate la registrul comertului nu face o distinctie a tarifelor in functie de modul de furnizare (on-line sau prin certificat constatator) fiind perceputa aceeasi taxa. Printr-o hotarare aprobata in sedinta de ieri, Guvernul a decis ca pentru furnizarea in sistem electronic a informatiilor de identificare a unei firme (denumirea, forma juridica, numarul de ordine in registrul comertului, codul unic de inregistrare, sediul social) sa fie platita o taxa de 1,6 lei fata de tariful de 3 lei perceput in prezent. Pentru alte date on-line privind durata de functionare declarata, activitatea principala, activitatile secundare si capitalul social al firmei respective va fi achitata o taxa de 0,5 lei pentru fiecare din aceste informatii furnizate in sistem on-line, fata de tariful actual de 0,85 lei pentru fiecare informatie.
Fiecare informatie distincta extrasa referitoare la asociati/actionari, administratori/ reprezentanti/ cenzori si sucursale/subunitati/alte sedii secundare va fi taxata tot cu cate 0,5 lei fata de tariful actual de 0,85 lei pentru fiecare informatie. Alte date privind identificarea unei firme vor fi taxate cu 1,6 lei, fata de 3 lei in prezent, la care se adauga 0,5 lei pentru fiecare alte informatii privind calitatea de asociat/actionar/administrator/reprezentant/cenzor, fata de 0,85 lei in prezent. Actul normativ aprobat ieri de Guvern elimina taxele suplimentare de 30% solicitate in prezent pentru eliberarea in termen de maximum 6 zile a certificatului de inregistrare si a certificatului de inscriere de mentiuni.
Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a lansat serviciul de furnizare a informatiilor din registrul comertului computerizat incepand cu 2003. Prin acest sistem, orice persoana interesata poate obtine, contra cost, informatii despre firmele inregistrate in registrul comertului, de pe site-ul oficial al ONRC. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.