O fotografie facuta la o nunta a salvat viata unei fetite de un an si jumatate, relateaza presa britanica.
Fotografia Sophiei Cooke cu sora ei geamana Molly ar fi trebuit sa arate doua perechi de ochi albastri, insa in loc de aceasta, dupa ce a
O fotografie facuta la o nunta a salvat viata unei fetite de un an si jumatate, relateaza presa britanica.
Fotografia Sophiei Cooke cu sora ei geamana Molly ar fi trebuit sa arate doua perechi de ochi albastri, insa in loc de aceasta, dupa ce a developat pozele, mama celor doua a observat ca in lumina blitz-ului, ochiul stang al Sophiei era complet negru. Lumina flash-ului ar fi trebuit sa se reflecte in pupila, insa in imagine tot ochiul parea a fi negru. In conditii normale, blitz-ul aparatului de fotografiat trece prin ochi si reflecta vasele de sange sau tesutul "din spatele ochiului", ceea ce da efectul de "ochi rosii". La Sophie, acest lucru nu s-a intamplat.
Alarmati de acest incident, parintii gemenelor au dus-o pe fetita la medic, unde au descoperit ca aceasta are cancer la ochi. Pentru ca ochiul era afectat, tumorile canceroase blocau lumina si astfel imaginea ochiului era neagra si nu rosie sau albastra. Astfel, dupa sase luni de chimioterapie si dupa ce medicii au fost nevoiti sa indeparteze ochiul afectat, fetita (foto jos) se simte excelent.
Mama sa, Tracey Cooke, observase inca din septembrie anul trecut ca ochiul micutei "a devenit mai lenes" dar credea ca este o faza trecatoare. Tracey, care are 36 de ani si traieste cu partenerul sau, David, de 41 de ani, a povestit ca fiica sa nu s-a plans niciodata de tratamentul dur pe care a trebuit sa-l faca. "A fost devastator. Sunt copiii mei, si am fost distrusa. Sophie a fost foarte curajoasa si suntem foarte mandri de ea. Nu imi vine sa cred ce noroc am avut in acea zi, cand respectiva fotografie efectiv i-a salvat viata". Acum, micuta are doi ani si poarta o proteza oculara foarte bine realizata, astfel incat "nici o persoana care o vede pentru prima data nu realizeaza ca poarta o proteza. A fost teribil pentru ea ca a pierdut un ochi, insa nu am avut de ales. Avea atat de multe tumori in acea zona, incat era singura solutie care ii putea salva viata", a mai povestit mama sa, fericita ca totul s-a terminat cu bine si ca fetitele sale sunt acum sanatoase. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.