Inlaturarea lui Marian Oprisan (foto) de la sefia Consiliului Judetean Vrancea este ilegala, a decis ieri Prefectura condusa de Ion Oprea (ex PD), aratand ca hotararile adoptate in sedinta din 27 septembrie, cand 22 de consilieri au decis inlocuirea
Inlaturarea lui Marian Oprisan (foto) de la sefia Consiliului Judetean Vrancea este ilegala, a decis ieri Prefectura condusa de Ion Oprea (ex PD), aratand ca hotararile adoptate in sedinta din 27 septembrie, cand 22 de consilieri au decis inlocuirea lui Oprisan cu un consilier PNL, nu indeplinesc conditiile legale pentru a putea fi considerate acte administrative si nici nu pot fi supuse controlului de legalitate de catre prefect.

Astfel, acestea nu cuprind denumirea autoritatii publice emitente, nici stampila, data la care au fost adoptate si cea la care intra in vigoare si nici numarul actului.
""MAGARIE"". Presedintele PNL Vrancea, Nini Sapunaru, califica actul drept ""o magarie"" si ameninta cu ruperea aliantei cu PD, intrucat si-ar fi batut joc si de PNL, si de PSD, care venise alaturi de Alianta in aceasta perioada. Sapunaru promite si ca luni va dezvalui in Parlament anumite ""interese extrem de dubioase de la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor"", care ar fi stat la baza deciziei Prefecturii. Ministrul Blaga a explicat, de altfel, la 30 septembrie ca nu este de acord ca Alianta sa procedeze la fel ca PSD in schimbarea sefilor de consilii judetene. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.