Asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a constituit unul din subiectele fierbinti in agenda convorbirilor purtate de presedintele rus, Vladimir Putin, cu seful Guvernului german, Angela Merkel, in cadrul vizitei de doua zile in Germania, inch
Asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a constituit unul din subiectele fierbinti in agenda convorbirilor purtate de presedintele rus, Vladimir Putin, cu seful Guvernului german, Angela Merkel, in cadrul vizitei de doua zile in Germania, incheiata aseara. Politkovskaia, care a denuntat atrocitatile liderului de la Groznai, a fost asasinata, sambata, la Moscova. La Groznai, unde articolele Annei Politkovskaia aparute in Novaia Gazeta, erau foarte citite, unii locuitori au evocat, ca si la Moscova, pista politica. In cadrul unui interviu acordat, ieri, cotidianului german Sueddeutsche Zeitung, Putin a exclus orice implicare a premierului cecen prorus, Ramzan Kadarov in aceasta crima. Articolele jurnalistei "nu i-au prejudiciat nici politica si nici cariera politica" a lui Kadarov, a sustinut Putin. "Raporturile de forta din Cecenia sunt, desigur, complicate, dar aceasta nu poate fi un motiv pentru un asasinat", a sustinut presedintele rus. In cursul unui colocviu desfasurat la Dresda, oras in care Putin a activat ca spion KGB, liderul Kremlinului a calificat asasinarea Annei drept un act "oribil prin cruzimea lui" si a aparat ideea unui complot antirusesc, noteaza Rompres. In cadrul discutiilor cu jurnalistii germani, Putin a raspuns si intrebarilor referitoare la situatia din Georgia, afirmand ca Moscova nu va sta in calea unei reunificari a Osetiei de Sud cu Georgia, daca alegatorii din aceasta regiune decid astfel printr-un referendum. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.