Federatiile sindicale din Educatie catalogheaza drept mediocra ultima oferta a Guvernului, anuntata la negocierile de ieri, prin care majorarea salariala pe 2007 va fi de 18%, in doua transe. "Ultima oferta a Guvernului arata inca o data <<impo
Federatiile sindicale din Educatie catalogheaza drept mediocra ultima oferta a Guvernului, anuntata la negocierile de ieri, prin care majorarea salariala pe 2007 va fi de 18%, in doua transe. "Ultima oferta a Guvernului arata inca o data <<importanta>> pe care clasa politica o acorda Invatamantului. Cresterea salariala prognozata pentru anul viitor de 7% de la 1 aprilie si de 11% de la 1 octombrie nu asigura nici macar protectia sociala. Desconsiderarea partenerilor sociali, lucru pe care Guvernul l-a facut cu maiestrie in ultima perioada, ne aduce aminte de comunism. Istoria pare ca se repeta. Aceste negocieri au fost de la inceput si pana la sfarsit conduse de la Guvern. (...) Consideram, in continuare, ca este nevoie de o majorare mult mai mare decat ultima oferta a Guvernului. Pentru a aduce veniturile din Invatamant la un nivel decent, cerem Guvernului sa emita act normativ prin care personalul din Educatie sa primeasca lunar 20 de tichete de masa si o prima de vacanta la sfarsitul anului scolar, respectiv universitar. (...) Mentionam ca in cursul acestei saptamani liderii celor patru federatii sindicale se vor intalni pentru a stabili actiunile comune fundamentate pe vointa membrilor de sindicat", arata, intr-un comunicat remis redactiei, liderii celor patru federatii sindicale - Aurel Cornea, presedinte FSLI, Catalin Croitoru, presedinte FEN, Gheorghe Isvoranu, presedinte FSII "Spiru Haret", Razvan Bobulescu, si presedinte FNS "Alma Mater".
Executivul a alocat, ieri, 137,025 de milioane de lei pentru 954 de scoli, licee si gradinite care au nevoie de igienizare si reabilitare. Banii reprezinta ultima transa din suma alocata Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru proiectele din invatamantul preuniversitar, iar in cazul in care nu pot fi folositi pana la sfarsitul acestui an, ei pot fi reportati pe anul 2007, pastrandu-si destinatia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.