Productia mondiala de vaccin antigripal este intarziata cu aproape o luna, pentru ca au fost modificate doua tulpini din compozitia produsului utilizat in 2005 si, totodata, s-au inregistrat anumite probleme privind utilizarea vaccinului, a declarat,
Productia mondiala de vaccin antigripal este intarziata cu aproape o luna, pentru ca au fost modificate doua tulpini din compozitia produsului utilizat in 2005 si, totodata, s-au inregistrat anumite probleme privind utilizarea vaccinului, a declarat, ieri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. "Fata de vaccinul utilizat in 2005, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a modificat in acest an doua tulpini, una de tip A si una de tip B. Din acest motiv, in intreaga lume a fost intarziata productia de vaccin antigripal", a precizat, pentru Mediafax, ministrul Sanatatii. Potrivit specialistilor, aceasta intarziere nu afecteaza cu nimic campania de vaccinare, care poate fi realizata pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie si decembrie, intrucat, de regula, epidemiile de gripa apar in Europa de Vest in luna ianuarie, iar in Romania, in februarie. Totodata, expertii au precizat ca in acest sezon ar putea aparea o criza de vaccin, intrucat dupa aparitia cazurilor de gripa aviara, solicitarile de vaccin antigripal uman au crescut simtitor. Ministerul Sanatatii a hotarat ca, pentru 2006-2007, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei sa se desfasoare in trei etape, avand in vedere ca furnizorii au intarziat, din motive tehnice, fabricarea si livrarile de vaccin gripal, imunizarea efectiva incepand in 16 octombrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.