Vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), deputatul Lavinia Sandru (foto), a depus, ieri, din nou, la Directia Nationala Anticoruptie un dosar in care il acuza pe primarul orasului Targu Mures ca a prejudiciat bugetul local cu un milion
Vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), deputatul Lavinia Sandru (foto), a depus, ieri, din nou, la Directia Nationala Anticoruptie un dosar in care il acuza pe primarul orasului Targu Mures ca a prejudiciat bugetul local cu un milion de dolari. Sandru a explicat, pe scurt, despre ce este vorba in acest caz in care il acuza pe Dorin Florea de mai multe ilegalitati. "Este vorba de un parteneriat public privat facut de un om de afaceri din Germania, care printr-un lant de firme, pe care le tot transforma dintr-una in alta, porneste de la o statie de asfalt evaluata la 80.000 de euro, pe care o introduce in tara intr-o alta firma si ajunge ca prin evaluari repetate, pe care primarul le-a acceptat, sa fie cotata, in final, la peste un milion dolari", a spus deputatul.
"Daniel Morar + Dorin Florea = ?"
Lavinia Sandru a precizat ca a mai depus in urma cu mai bine de doua luni acest dosar, intocmit de Curtea de Conturi, la DNA, insa nu a primit niciun raspuns. "In 20 iulie am prezentat un dosar de 130 de pagini intocmit de Curtea de Conturi fata de primarul din Targu Mures. Primarul si acolitii lui au prejudiciat bugetul local cu un milion de dolari. Au trecut doua luni si jumatate si am venit, din nou, in fata DNA, cu dosarul lui Dorin Florea si cu o scrisoare catre Daniel Morar. Mi se pare grav ca nu a catadicsit sa-i raspunda unui parlamentar pentru ca primarul din judetul pe care el il reprezinta a prejudiciat bugetul", a spus Lavinia Sandru. Vicepresedintele PIN a adaugat ca i-a trimis si o scrisoare lui Daniel Morar in care explica situatia de la Targu Mures si il ruga sa isi faca datoria. "L-am rugat pe domnul Daniel Morar sa verifice. Nu s-a intamplat nimic", a precizat Lavinia Sandru, care le-a inmanat jurnalistilor prezenti in fata DNA noua scrisoare adresata lui Daniel Morar, o schema despre "Cum se fura un milion de dolari in viziunea unui primar de municipiu", precum si o plansa in care era trecut: Daniel Morar + Dorin Florea = ?
Declinare de competenta
Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Salpacan, a declarat ca sesizarea Laviniei Sandru va fi analizata de catre Parchetul Judecatoriei Targu Mures, dupa ce procurorii anticoruptie si-au declinat competenta catre aceasta institutie. Saplacan, a declarat, citata de Mediafax, ca in luna iunie, Lavinia Sandru a trimis institutiei o sesizare cu privire la activitatea primarului PD din Targu Mures, Dorin Florea. Totodata, ea a depus si un raport al Camerei de Conturi a Judetului Mures privind unele aspecte legate de rezultatul verificarilor efectuate de institutie la Consiliul Local Targu-Mures. Sesizarea si raportul au fost trimise de structura centrala a DNA la Serviciul Teritorial Mures, in 26 iulie, fapt comunicat Laviniei Sandru, sustine DNA. In 14 septembrie, DNA Mures a constatat ca in cauza exista indicii privind savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals si uz de fals, dar ca prejudiciul este mai mic de un milion de euro, cauza nefiind de competenta procurorilor anticoruptie, potrivit Liviei Saplacan.
Comanda si santajul
In opinia vicepresedintelui Partidului Initiativa Nationala, faptul ca procurorul-sef al DNA nu a formulat nicio pozitie, in acest timp, cu privire la cazul sesizat, poate insemna fie ca Daniel Morar "nu are nicio forta", fie ca asteapta "o comanda" de la PD. "Pe domnul Morar nu l-a interesat ceea ce-i spunea un parlamentar al judetului Mures. Primarul din Targu Mures a furat peste un milion de dolari, din buzunarele cetatenilor si mi se pare normal ca eu sa-i apar. Normal, am apelat la DNA. Poate am gresit. Poate ca Daniel Morar astepta niste comenzi de la cei care l-au ajutat sa ajunga in functie, pentru ca, sa nu uitam, Daniel Morar a fost sustinut de PD, iar primarul Dorin Florea este si el acum membru al acestui partid", a aratat Sandru, care a adaugat ca o alta explicatie pentru lipsa de reactie a lui Morar, ar putea fi aceea ca "Dorin Florea a fost deja santajat" cu acest dosar, el fiind doar de un an de zile membru al PD, dupa ce a fost independent.
Primarul traseist
Deputatul a prezentat si traseul politic urmat de primarul Dorin Florea, spunand ca acesta a fost membru al PSD, apoi a candidat la alegerile locale ca independent, dupa care a trecut la Partidul Democrat. "Nu stiu daca a ajuns in PD de buna voie sau a fost silit. In cazul in care a fost silit, atunci acest dosar a fost o unealta de santaj, astfel incat el sa fie obligat sa intre in PD, pentru ca acest partid a avut o imensa campanie de racolare de primari si alesi locali", a mai declarat Lavinia Sandru.
Vicepresedintele PD s-a intrebat de ce "intransigentul" Emil Boc, Vasile Blaga sau Adriean Videanu nu au reactionat in niciun fel la ilegalitatile savarsite de primarul din Targu Mures. "Singurul care a reactionat a fost primarul din Targu Mures care mi-a zis ba ca ma tunde, ba s-a legat, dupa modelul lui Corneliu Vadim Tudor de graviditatea mea, pentru a ma intimida si a ma face sa tac", a adaugat Sandru, subliniind ca nu va renunta pana cand nu va primi un raspuns din partea DNA.
Primarul Florea a replicat acuzatiilor lansate la adresa sa de Lavinia Sandru, spunand1 ca aceasta actioneza pe fondul "reactiilor hormonale". "Doamna Lavinia Sandru nu mai surprinde pe nimeni pentru declaratiile ei, pe care nu le pot cataloga decat reactii hormonale la sarcina care o are de dus", a declarat Dorin Florea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.