Autoritatile americane sunt in toiul anchetei, pentru a determina ce anume a provocat, miercuri, infigerea micului avion de tip Cirrus intr-un imobil din Manhattan. Nu e prea clar ce s-a intamplat, dar toti rasufla usurati ca nu a fost atentat. Panic
Autoritatile americane sunt in toiul anchetei, pentru a determina ce anume a provocat, miercuri, infigerea micului avion de tip Cirrus intr-un imobil din Manhattan. Nu e prea clar ce s-a intamplat, dar toti rasufla usurati ca nu a fost atentat. Panica, insa, a fost la fel de mare in primele momente dupa producerea accidentului, trauma provocata de atentatele de la 11 septembrie 2001 in New York fiind inca vie si nevatamata.
VICTIME. Accidentul de miercuri a provocat moartea a doua persoane - Cory Lidle, un celebru jucator de base-ball, si instructorul sau de zbor, dar si ranirea a noua persoane, printre care pompieri sositi la fata locului pentru interventie. Nu se stie care dintre cei doi - Lidle sau instructorul sau - se afla la comanda aparatului de zbor, dar se stie ca avionul semnalase unele probleme inainte de disparitia de pe ecranele radar.
ALERTA. Autoritatile nu au ridicat nivelul alertei teroriste, semn ca intr-adevar incidentul nu a avut nici o legatura cu terorismul, fiind doar un accident nefericit, care a capatat alte dimensiuni la nivelul populatiei, din cauza evenimentelor de acum cinci ani. Este pentru a doua oara in acest an cand un incident de acest gen panicheaza Manhattan-ul, primul fiind aruncarea in aer a unui imobil cu trei etaje, de catre medicul de origine romana Nicholas Bartha. Sute de persoane au iesit miercuri in strada, povestind presei prezente la fata locului ce au auzit, vazut, simtit in momentul impactului. Din fericire, doar panica si nu atentat. (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.