Premierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, sustine ca fostul presedinte Lech Walesa (foto) a inspirat serviciile secrete sa organizeze asasinarea sa intr-un accident rutier, in anii 1990, pentru a-l reduce la tacere, transmite Mediafax. Walesa, un simbol
Premierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, sustine ca fostul presedinte Lech Walesa (foto) a inspirat serviciile secrete sa organizeze asasinarea sa intr-un accident rutier, in anii 1990, pentru a-l reduce la tacere, transmite Mediafax. Walesa, un simbol al luptei impotriva fostului regim polonez de la Varsovia, a respins acuzatiile, precizand ca examineaza posibilitatea de a-l da in judecata pe actualul premier. Jaroslaw Kaczynski era principalul consilier al lui Lech Walesa in momentul in care fostul lider al miscarii Solidaritatea a devenit presedinte al tarii in 1990. Colaborarea dintre cei doi a incetat in momentul in care Walesa a refuzat sa abandoneze o serie de reforme radicale, ca reactie Kaczynski fondand o noua formatiune politica. Kaczynski sustine ca serviciile secrete i-au inscenat accidente rutiere intr-o incercare de a-l scoate de pe scena politica. Intrebat cine se afla in spatele acestor actiuni, Kaczynski a subliniat ca Walesa a "inspirat politic" serviciile secrete. "Ma indoiesc ca agentii serviciilor secrete actionau din proprie initiativa. De aceea, trag concluzia ca erau inspirati de Lech Walesa si de anturajul sau", a adaugat Jaroslaw Kaczynski. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.