Mitropolia Moldovei si Bucovinei sutine o campanie prin care se strang semnaturi pentru modificarea Constitutiei. Cu urmatorul articol: ""In Romania, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa numai intre un barbat si o femeie"". Initiativa
Mitropolia Moldovei si Bucovinei sutine o campanie prin care se strang semnaturi pentru modificarea Constitutiei. Cu urmatorul articol: ""In Romania, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa numai intre un barbat si o femeie"". Initiativa ii apartine unui intelectual iesean, caruia i-a venit ideea dupa marsul gay din Capitala. I s-au adaugat inca 10 romani, care au creat un comitet de initiativa civica. Scopul lor final: introducere in Constitutia Romaniei a unui articol care sa sune astfel: ""In Romania, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa numai intre un barbat si o femeie"".
MOBILIZARE. Au cerut mai intai ajutorul Bisericii. Desi exista legi care nici acum nu permit casatoria intre homosexuali, initiatorii proiectului se tem ca, la presiuni din strainatate, acestea ar putea fi modificate de Parlament, fara sa fie nevoie de referendum. La campania de strangere de semnaturi pentru organizarea referendumului de schimbare a Constitutiei participa tineri, batrani si adolescenti. Li s-au alaturat preotii, care si-au spus mesajul in biserici.
IMPLICARE. Mitropolia Moldovei si Bucovinei, careia i s-a cerut acordul si sprijinul, a fost multumita de initiativa. Purtatorul de cuvant, preotul Constantin Sturzu, a explicat ca au fost instiintate parohiile din subordine, din judetele Iasi, Botosani si dintr-o parte a Neamtului: ""In fiecare parohie se va proceda dupa cum crede preotul de cuviinta. Unii anunta dupa Liturgia de duminica, altii le explica credinciosilor, iar cei care vor semneaza pe o lista"". Pana acum, s-au strans peste 300.000 de semnaturi. E nevoie de inca 200.000 pentru organizarea unui referendum. (Cristinel C.Popa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.