Ioan Becali ar putea fi cercetat de procurori pentru santaj si talharie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea facuta in acest sens de un om de afaceri si a hotarat trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Decizia inst
Ioan Becali ar putea fi cercetat de procurori pentru santaj si talharie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea facuta in acest sens de un om de afaceri si a hotarat trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Decizia instantei nu este definitiva, Giovani Becali putand formula recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
La inceputul anului 2005, Constantin Anton, in varsta de 59 de ani, din Giurgiu, a reclamat la Politie faptul ca, dupa o partida de poker, a fost sechestrat si jefuit de Giovani Becali, care i-a luat 41.000 de dolari, 14.200 de euro si 80 de milioane de lei. Omul de afaceri sustine ca pe 9 ianuarie 2005, a jucat poker cu Becali si un amic al acestuia intr-un club privat din Baneasa aflat in proprietatea fostului impresar. Cu acea ocazie, Anton spune ca a pierdut 6200 de dolari, 1700 de euro, 80 de milioane de lei si o Dacia Solenza, evaluata la masa de joc la 5000 de euro. Pentru a-si recupera masina, omul de afaceri din Giurgiu a precizat ca se va intoarce a doua zi cu banii.
Sechestrat si amenintat
Constantin Anton a declarat in fata politistilor ca s-a intors pe 10 ianuarie, dar pentru ca a ajuns cu intarziere a fost penalizat cu 500 de dolari. Potrivit lui Anton, fostul impresar a propus revansa, iar el a acceptat, reusind sa-si stearga datoria si sa castige in plus 30.000 de dolari si 12.500 de euro. Acesta sustine ca nu a fost lasat sa plece acasa, timp de doua ore fiind sechestrat in club si amenintat de bodyguarzii lui Becali. Omul de afaceri a precizat ca in cele din urma a acceptat sa ii dea fostului impresar toti banii, iar dupa ce a parasit clubul a sesizat Politia.
Cazul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea care au stabilit ca nu exista elemente care sa justifice inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Becali. Decizia a fost apoi confirmata de Parchetul Tribunalului Bucuresti. Ea a fost atacata insa de Constantin Anton la Tribunalul Bucuresti, judecatorii desfiintand ordonanta procurorilor si redeschizand dosarul. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.