Procurorul general al Spaniei, Candido Conde Pumpido, a declarat ieri ca "cea mai mare problema" pe care o au autoritatile judiciare spaniole in legatura cu romanii o reprezinta traficul de carne vie. Acesta a spus ca, in cadrul discutiei pe care a a
Procurorul general al Spaniei, Candido Conde Pumpido, a declarat ieri ca "cea mai mare problema" pe care o au autoritatile judiciare spaniole in legatura cu romanii o reprezinta traficul de carne vie. Acesta a spus ca, in cadrul discutiei pe care a avut-o cu noul procuror general al Romaniei, Codruta Kovesi, s-a stabilit constituirea de echipe mixte de procurori, care sa coopereze pe partea de criminalitate organizata transfrontaliera si coruptie. Pe de alta parte, potrivit Mediafax, procurorul general spaniol a aratat ca Spania este al doilea stat european preferat de imigranti, existand o comunitate romaneasca foarte importanta, care este bine vazuta.
Liderul traficului de carne vie pe relatia Romania-Spania este Ion Clamparu. "Unul din principalii traficanti de fiinte umane din lume", asa cum il numea Garda Civila spaniola. Mare admirator al lui Al Capone. Un personaj care a traficat sute de femei in Spania. Si pe care autoritatile romane si spaniole incearca fara succes sa-l prinda de ani buni, chiar daca multi dintre locotenentii sai se afla deja dupa gratii. Clamparu ramane in continuare capul uneia dintre cele mai "sudate" retele de trafic de fiinte umane dinspre Romania catre Occident. Un personaj catalogat drept cel mai inspaimantator traficant de femei pe tronsonul Romania-Spania, care si-a cladit un adevarat imperiu al terorii.
Teroare si violenta
Reteaua de carne vie pe ruta Spania era coordonata de acesta, ajutat de alte persoane care se ocupau de recrutarea si racolarea victimelor, de obtinerea documentelor de calatorie si transportul fetelor. Odata ajunse in Spania, fetele erau cazate in apartamente inchiriate de catre traficantii de carne vie, spunandu-li-se ca nu au alta solutie decat sa practice prostitutia. De cele mai multe ori li se retineau documentele si erau amenintate. Clamparu si oamenii sai erau neiertatori, recurgand la violente fizice pentru a-si convinge victimele sa-si vanda trupul si sa produca bani pentru ei, care erau apoi transferati in Romania. Una din cele mai "rodnice" metode de convingere era bataia aplicata fetelor mai vechi in fata noilor venite. Astfel, traficantii aratau ca nu glumesc si ca orice nesupunere va fi aspru pedepsita.
Marturiile victimelor lui Clamparu sunt cutremuratoare si arata teroarea la care au fost supuse. Ele erau obligate sa se prostitueze intr-un imens parc din Madrid, Casa del Campo, denumit in argoul traficantilor "fabrica". Locurile erau numite "posturi", iar fetele purtau denumirea de "bagaje" sau "colete". In fiecare noapte, peste 150 de fete ieseau la "produs". Activitatea era supravegheata atent de Clamparu si locotenentii sai, care nu aveau nici o problema in a-i elimina, prin orice metode, pe acei proxeneti care incalcau regulile impuse.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.