Deputatii din Comisia juridica au adoptat ieri proiectul de lege privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Integritate. Conform modificarilor facute de deputati proiectului de lege, Agentia nu mai poate controla averile demnit
Deputatii din Comisia juridica au adoptat ieri proiectul de lege privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Integritate.

Conform modificarilor facute de deputati proiectului de lege, Agentia nu mai poate controla averile demnitarilor, singura atributie a acesteia fiind sa controleze declaratiile de avere si sa sesizeze organele in drept sa faca verificarea averilor. O alta modificare adusa de deputatii de la Comisia juridica a fost trecerea Consiliului National de Integritate, organismul care conduce Agentia, in subordinea Parlamentului, iar din componenta acestui Consiliu au fost eliminati cei doi reprezentanti ai Guvernului si cei doi observatori care urmau sa reprezinte ONG-urile. Consiliul trebuie sa prezinte anual Parlamentului un raport de activitate. Cei care participa la concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al Agentiei trebuie sa aiba neaparat studii superioare juridice. Deputatii au eliminat, de asemenea, de sub incidenta legii conducatorii de culte religioase si de biserici. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.