O noua rectificare bugetara, cea de-a patra din 2006, ar putea fi propusa in cursul lunii octombrie, sustin reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice (MFP), citati de Rompres. "In luna august, Guvernul a decis majorarea deficitului bugetar la
O noua rectificare bugetara, cea de-a patra din 2006, ar putea fi propusa in cursul lunii octombrie, sustin reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice (MFP), citati de Rompres. "In luna august, Guvernul a decis majorarea deficitului bugetar la 2,5% printr-o noua rectificare. Cresterea deficitului bugetar este determinata de necesitatea de a sustine proiecte de investitii. Rectificarea s-a datorat necesitatii unor cheltuieli in plus pentru investitii", a declarat, pentru Rompres, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Doina Dascalu. Conform acesteia, veniturile au fost realizate intr-un procent mai mare decat cel prognozat. Doina Dascalu considera ca astfel de rectificari sunt inerente. In Romania au avut loc incepand din 2000 circa doua-trei rectificari pe an.
Pe de alta parte, ministrul Finantelor a anuntat, recent, principalii indicatori macroeconomici pe care va fo construit bugetul anului viitor. Astfel, dficitul bugetar stabilit de autoritati pentru 2007 este de 2,8%, cresterea economica estimata se ridica la 6,4%, iar inflatia va atinge 4,5%. Guvernul se reuneste maine in sedinta speciala pentru aprobarea proiectului de buget pentru anul viitor. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.