Justitia va reintra de astazi in normal, dupa patru zile in care avocatii au refuzat sa intre in salile de judecata sau sa asiste cercetatii la Politie sau Parchet. Protestul lor impotriva formelor paralele de exercitare a profesiei a fost suspendat
Justitia va reintra de astazi in normal, dupa patru zile in care avocatii au refuzat sa intre in salile de judecata sau sa asiste cercetatii la Politie sau Parchet. Protestul lor impotriva formelor paralele de exercitare a profesiei a fost suspendat ieri-seara, in urma discutiilor purtate cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si cu procurorul general, Laura Codruta Kövesi. Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), Calin Andrei Zamfirescu, a anuntat insa ca la 11 noiembrie Consiliul National al UNBR va analiza situatia si va stabili daca protestul trebuie reluat.
PROMISIUNI. Procurorul general Kövesi a anuntat aseara ca dosarul impotriva exercitarii ilegale a avocaturii de catre Baroul Constitutional, infiintat de Pompiliu Bota, a fost preluat de la Deva de Parchetul Instantei Supreme si va fi solutionat cu celeritate. Si CSM a facut ieri un apel catre autoritatile competente pentru ""respectarea dreptului la aparare"" potrivit legilor in vigoare. Consiliul a promis ca va trece imediat la identificarea hotararilor judecatoresti ""care au generat o practica neunitara in materia asigurarii dreptului la aparare"".
Hotararea a venit dupa o zi furtunoasa, in care avocatii protestatari s-au certat la Tribunalul Bucuresti cu membrii barourilor paralele, veniti in frunte cu Pompiliu Bota sa preia dosarele cerute pentru amanare de aparatori.
Urmarile celor patru zile de incetare a activitatii avocatilor nu au fost inca centralizate. Este cert, insa, ca zeci de inculpati au scapat din inchisoare, mii de dosare au fost amanate si zeci de aparatori au fost amendati de instante. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.