Lucrarile de reabilitare a zonei pilot din Centrul Istoric al Capitalei vor debuta, in sfarsit, dupa mai bine de un an de la inchiderea circulatiei rutiere in intreaga zona, dar nu vor fi vizibile, primarul general Adriean Videanu optand pentru anga
Lucrarile de reabilitare a zonei pilot din Centrul Istoric al Capitalei vor debuta, in sfarsit, dupa mai bine de un an de la inchiderea circulatiei rutiere in intreaga zona, dar nu vor fi vizibile, primarul general Adriean Videanu optand pentru angajarea unei firme care foloseste o tehnica care poate fi caracterizata drept SF. Licitatia a fost castigata in aceasta vara de un concern spaniol, care a dat in subantrepriza unei firme britanice intreaga operatiune, iar reprezentantii amandurora au prezentat ieri, in prezenta edilului-sef, tehnica "invizibila" pe care o vor aplica pentru reabilitarea canalizarii. Desi intregul eveniment a avut o tenta clara de reclama, vom prezenta, pe scurt, metoda adoptata de municipalitate pentru refacerea infrastructurii din orasul vechi. Practic, conductele noi din fibra de sticla se imping pe vechile retele, captusindu-le, iar singurele sapaturi deschise vor fi in asa-numitele "desfaceri punctuale". In zona pilot, delimitata de Bd. Magheru - Str. Selari - Calea Victoriei - Lipscani, vor fi reparate in acest fel circa 1700 metri liniari de conducte de canalizare, cu diametre de 250 si 500 mm. Executia lucrarilor va debuta in circa o luna, va dura 16 luni si va avea garantie 50 de ani, potrivit lui Adriean Videanu, iar costurile se vor cifra la peste 20 de milioane de euro, dintre care trei milioane de euro numai inlocuirea retelei de canalizare.
Retea metropolitana de fibra optica
Tot ieri, Adriean Videanu a lansat proiectul de construire a Retelei metropolitane de fibra optica a municipiului Bucuresti-NetCity, aprobat de Consiliul General in luna iunie. Concret, cablurile de retele aeriene existente in prezent la nivelul Capitalei vor fi transferate in urmatorii ani in subteran. "Este un lucru important pentru aspectul urbanistic al Bucurestiului, avand in vedere ca retelele deja existente sunt construite in proportie de 90% ilegal si dau o imagine dezagreabila Capitalei. Reteaua va fi extinsa pana la actualele granite ale orasului, dar va avea in vedere si extinderea Zonei Metropolitane Bucuresti", a precizat edilul-sef. Evaluarea facuta pentru aceasta lucrare, in etapa I, este de 90 milioane euro investitie, la care primaria participa doar cu domeniul public. Proiectul va putea fi demarat in februarie 2007 si va dura pana in 2008, la nivelul inelului central al orasului, dar reteaua metropolitana va fi finalizata in totalitate pana in 2014, conform studiului de fezabilitate. Primarul general a precizat ca utilizatorii vor avea acces liber la retea, fie ca sunt consumatori casnici, companii sau administratii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.