Bulgaria joaca diseara in Luxemburg cu un obiectiv clar: trei puncte. Vecinii de la sud de Dunare au remizat sambata, la Sofia, cu Olanda si raman in graficul calificarii cu o victorie care le este la indemana in fata unui out-sider. Asta in ciuda pr
Bulgaria joaca diseara in Luxemburg cu un obiectiv clar: trei puncte. Vecinii de la sud de Dunare au remizat sambata, la Sofia, cu Olanda si raman in graficul calificarii cu o victorie care le este la indemana in fata unui out-sider. Asta in ciuda problemelor din tabara bulgara, unde s-a lasat cu scandal chiar dupa rezultatul bun obtinut in fata batavilor. Iordan Lecikov, vicepresedintele federatiei de la Sofia, a declarat la finalul intalnirii respective ca "unii dintre liderii echipei noastre nu au dat totul pe teren", iar Dimitar Berbatov s-a simtit vizat si a replicat dur: "Daca Lecikov gandeste asa, ar trebui sa-l lasam pe el sa joace!". Fostul mare international bulgar, coleg cu Stoicikov in marea echipa din anii '90, a avut ultimul cuvant: "Jucatorul va fi amendat pentru comentariile sale, potrivit regulamentului. Dar nu ma intrebati care va fi valoarea amenzii". Presa bulgara i-a luat apararea lui Berbatov, cel care a marcat 31 de goluri in 51 de meciuri jucate pentru echipa nationala, mentionand ca evolutiile mai slabe ale atacantului de la Tottenham in meciurile cu Romania si cu Olanda au venit pe fondul unor probleme de sanatate. Stoicikov nu va putea miza in aceasta seara pe Martin Petrov, "salvatorul" Bulgariei in meciul cu Romania si marcatorul din jocul cu Olanda, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene, dar vecinii nostri sunt convinsi ca vor castiga si fara aportul sau. "Multi specialisti din Europa s-au indoit de forta noastra, dar dupa rezultatele din acest start de preliminarii au inceput sa ne ia in serios", a spus Stilian Petrov, capitanul nationalei bulgare * Celalalt meci al serii care ne intereseaza este cel de la Amsterdam, dintre Olanda si Albania, cu gazdele mari favorite. Si ei in plin scandal, dupa refuzul lui Van Nistelrooy si al lui Van Bommel de a mai veni la nationala, batavii au aratat sambata la Sofia ca raman o trupa redutabila, fiind de asteptat o victorie facila in fata albanezilor. Van Basten l-a pierdut pe Kuyt, accidentat in debutul meciului cu Bulgaria, dar nu a convocat un inlocuitor, anuntand ca se va baza pe Van Persie, jucatorul care a egalat la Sofia si care a mai avut un gol anulat aiurea in acelasi joc. "Robin s-a descurcat foarte bine ca atacant central. E un jucator complet, care poate evolua oriunde in linia ofensiva", a spus Van Basten. Olandezii sunt decisi sa scoata maximum din acest joc, pentru a juca urmatoarea partida, cu Romania, pe 24 martie, pe teren propriu, din postura de lideri ai grupei G * Al treilea meci se joaca la Minsk, intre Belarus si Slovenia, doua echipe care, dupa primele meciuri, n-au aratat ca pot spera la primele locuri. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.