PNTCD a aniversat ieri 80 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania cu Partidul Taranesc din Vechiul Regat, ocazie cu care a organizat, la Parlament, sesiunea de comunicare "Nevoia de crestin-democratie si de PNTCD in Romania".
PNTCD a aniversat ieri 80 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania cu Partidul Taranesc din Vechiul Regat, ocazie cu care a organizat, la Parlament, sesiunea de comunicare "Nevoia de crestin-democratie si de PNTCD in Romania". Liderii taranisti prezenti la manifestare, printre care si presedintele de onoare Ion Diaconescu, prim-vicepresedintele Stefan Bubenek, vicepresedintele Aurelian Pavelescu, au vorbit despre necesitatea restructurarii si revigorarii partidului, elaborarea unor proiecte clare si atragerea in formatiune a unor oameni de succes. Stefan Bubenek a precizat ca partidul este deschis catre orice fel de alianta politica, insa nu intentioneaza sa se dea pe gratis democratilor. El a sustinut ca daca PD vrea sa intre in familia PPE, din care taranistii fac parte, are nevoie si de legitimare printr-un parteneriat cu PNTCD, care sa aiba insa la baza un respect mutual. Fostul presedinte Emil Constantinescu, invitat la manifestare, a subliniat ca este in continuare alaturi de acest partid, insa PNTCD trebuie sa reinvie si sa abordeze un proiect istoric adevarat. Pe lista invitatilor a fost si senatorul liberal Puiu Hasotti (foto) care a subliniat compatibilitatea dintre PNL si taranisti. El a considerat ca este normal ca PNTCD sa revina in Parlament, demers pentru care are sprijinul liberalilor. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.