Asa si-a intitulat trupa finlandeza Aavikko show-ul live din cadrul evenimentului "Nordic Highlights", care a avut loc de curand la Amsterdam White House din Bucuresti. "Nordic Highlights" si-a propus sa ne puna in contact cu ultimele tendinte din mu
Asa si-a intitulat trupa finlandeza Aavikko show-ul live din cadrul evenimentului "Nordic Highlights", care a avut loc de curand la Amsterdam White House din Bucuresti. "Nordic Highlights" si-a propus sa ne puna in contact cu ultimele tendinte din muzica electronica a nordului - trei stiluri diferite din trei tari diferite. Midaircondo (Suedia) s-au jucat undeva intre zona acustica si cea electronica, aducand un pic a Bjork, Aavikko (Finlanda) au fost piesa de rezistenta, iar Todd Terje (Norvegia) a mixat house, funk, disco, techno intr-un mod nordic-exotic.
Aavikko inseamna de fapt: Tomi Kosonen (clape si saxofon), Paul Staufenbiel (clape) si Tomi Leppaenen (tobe). Dotati cu instrumente electronice care par niste simple jucarii si scot sunete "kitschoase" si cu un set de tobe, Aavikko compune o muzica bazata pe niste clisee, dar care in acelasi timp le depaseste, devenind antrenanta, ambitioasa, originala, dansabila. Melodiile lor sunt o combinatie intre coloana sonora a unui spaghetti western (in genul Ennio Morricone) si muzica de fundal a unui joc de pe un calculator 486 Dx-2 80 AMD, dar totul amestecat intr-un digitalgroove furios, uneori chiar salbatic. Mai zgomotoasa decat drum'n'bass-ul, dar la fel de ritmata si mult mai contagioasa, muzica celor de la Aavikko castiga din ce in ce mai multi fani atat din mediile underground, cat si din cele orientate spre muzica mai comerciala.
Desi trupa a fost pentru prima oara in Romania, acest gen de muzica nu este chiar o premiera pentru publicul de la noi. Pe 6 iulie 2006, in cadrul evenimentului "AVmotional 01&02 DVD Launch", care a avut loc tot la Amsterdam White House, au fost prezenti, printre altii, si francezii Gangpol und Mit, care ne-au facut cunostinta cu Digital Toy Pop - foarte asemanatori ca stil, insa, parca, un pic mai soft.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.