Numarul romanilor care sufera de depresii, precum si al schizofrenicilor s-a dublat fata de anul 1989, ritmul de viata prea agitat fiind principala cauza a acestui fenomen, a declarat, ieri, presedintele Fundatiei Estuar, Cristian Andrei, prezent la
Numarul romanilor care sufera de depresii, precum si al schizofrenicilor s-a dublat fata de anul 1989, ritmul de viata prea agitat fiind principala cauza a acestui fenomen, a declarat, ieri, presedintele Fundatiei Estuar, Cristian Andrei, prezent la Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, organizata ieri la Primaria Sectorului 6 al Capitalei. Evenimentul pune in acest an accentul pe constientizarea populatiei asupra riscurilor privind inmultirea cazurilor de persoane care sufera de boli psihice si asupra cresterii cazurilor de suicid. Potrivit presedintelui Fundatiei Estuar, numarul bolnavilor psihici creste, de la an la an, ritmul tot mai acelerat al vietii sociale fiind principala cauza care a condus la aceasta situatie. Medicul Cristian Andrei a aratat ca, daca in 1989, o suta de romani din o mie sufereau depresii, astazi numarul lor este dublu, acest lucru fiind valabil si in cazul schizofreniei. In 2005 erau inregistrate 63.000 de persoane cu boli neuropsihice, doar 1200 dintre acestea fiind internate pentru ingrijire specializata, restul ramanad in comunitate. "Azi e foarte dificil sa ai o boala mintala pentru ca esti foarte usor marginalizat", considera Cristian Andrei. Potrivit sursei citate, romanii se confrunta, in cea mai mare masura, cu psihoze si nevroze. De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca, in 2020, boala psihica va fi a treia cauza de morbiditate. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.