Un barbat din Arizona, care pretindea ca este politist, a violat zece fetite si o adolescenta, dupa ce pretindea ca le-a arestat, relateaza CNN. Barbatul care se imbraca si se purta ca un politist a facut victime inca din luna martie. El le ducea pe
Un barbat din Arizona, care pretindea ca este politist, a violat zece fetite si o adolescenta, dupa ce pretindea ca le-a arestat, relateaza CNN. Barbatul care se imbraca si se purta ca un politist a facut victime inca din luna martie. El le ducea pe acestea pe un drum parasit si intortocheat, in spatele caselor din rezervatia indiana din Whiteriver. Dupa ce le spunea victimelor ca sunt arestate, le punea catuse si apoi le viola. La inceput, noua dintre cele unsprezece victime nu au depus plangere ca au fost atacate, deoarece considerau ca un politist le-a violat. Opt dintre ele au recunoscut numai dupa ce investigatorii au cercetat zona pentru a-i informa pe locuitori despre asa-zisul politist. Ei au mai gasit o victima dupa ce au primit un telefon anonim. Locuitorii din capitala tribala Whiteriver se baricadeaza acum in case, merg numai insotiti si isi obliga copiii sa vina in casa inainte sa se intunece.
"Este ingrijorator si te face sa te simti in nesiguranta. Nu pot sa imi imaginez trauma prin care au trecut acele fetite", a spus Gwendena Real Bird, mama unei fetite de cinci ani. "S-a creat o atmosfera de teama. Cand am facut cercetarile in zona, oamenilor le era frica de politisti", a declarat Warren Youngman, agent de asistenta responsabil de Afacerile Indiene din Biroul din SUA. Whiteriver este centrul Tribului Apas din White Mountain si are o populatie de 5220 de persoane. Este cea mai mare comunitate din Rezervatia Fort Apache, care se intinde pe o suprafata mai mare de 1.500.000 de acri in Arizona. Violurile s-au intamplat intre orele 22 si 2 dimineata, pe un drum pe care locuitorii din Whiteriver il folosesc drept scurtatura. Adolescentii mergeau de obicei singuri pe acest drum, noaptea, dupa ce se plimbau cu prietenii sau isi vizitau rudele. Acum insa, parintii sau bunicii ii insotesc in permanenta. "Ii insotesc pana si la scoala. Ma asigur ca sunt in casa la o anumita ora, iar cand se afla afara, ii verific tot timpul. Nu se stie cand violatorul va ataca din nou", a spus Susie Dunlap, bunica mai multor minori din Whiteriver.
Politistii care investigheaza cazul l-au descris pe violator drept un american indian de inaltime medie, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. Din ultimele date ale Politiei, utimul viol pe care l-a comis a fost pe data de 6 septembrie. Biroul de Afaceri Indiene a adunat zece agenti care sa investigheze cazul si a oferit o recompensa in valoare de 10.000 de dolari pentru prinderea violatorului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.