Membrii familiei Sturdza se afla intr-un conflict deschis. Mostenitorul legal al averii, principele Elias Sturdza, in varsta de 90 de ani, care locuieste la Madrid, in Spania, a aflat ca fiul sau, Paltin, a vandut o parte din proprietati unei femei,
Membrii familiei Sturdza se afla intr-un conflict deschis. Mostenitorul legal al averii, principele Elias Sturdza, in varsta de 90 de ani, care locuieste la Madrid, in Spania, a aflat ca fiul sau, Paltin, a vandut o parte din proprietati unei femei, Gabriela Zaharia. Cei doi au fost denuntati la Madrid pentru vanzarea ilegala a proprietatilor principelui Elias Sturdza, recuperate si vandute fara stirea acestuia. Elias, impreuna cu nepotul sau, printul Michael Sturdza si nora sa, printesa Cornelia, au apelat la avocati pentru a recupera banii si alte proprietati.
Principele Elias Vlad Sturdza i-a revocat fiului sau Paltin Sturdza procura prin care acesta sa-l poata reprezenta in Romania. Noua imputernicire i-a fost data printului Michael Andrew Sturdza, fiul lui Paltin si nepotul lui Elias. Principele Elias arata intr-o declaratie notarizata la Madrid, ca a fost informat din Romania de vanzarea unor proprietati obtinute in numele sau de care nu a fost instiintat. Astfel, Elias Sturdza a anulat in fata notarului din Madrid in luna august a acestui an procura in favoarea fiului sau, Paltin Sturdza, numindu-l pe nepotul sau Michael Andrew ca mandatar in toate procesele si recuperarile in Romania. Acesta a anulat si toate procurile facute de el prin Ambasada Romaniei la Madrid pentru Paltin Sturdza. Ca reactie la retragerea procurii de catre tatal sau, Paltin Sturdza a lansat un atac abject in Evenimentul Zilei la adresa fiului sau, Michael Andrew. Acesta este acuzat de tata ca stie doar sa toace banii parintilor. Paltin sustine ca fiul sau si sotia acestuia vor sa puna mana pe avere si ca se folosesc de adevaratul proprietar al averii, principele Elias Sturdza.
Acuzatiile
Elias Sturdza arata intr-o declaratie notarizata si semnata la Madrid in prezenta avocatului sau, ca problemele au inceput in luna iulie a anului trecut, cand Paltin Sturdza a instalat pe proprietatea de la Salcea, fara stirea sau consimtamantul proprietarului, pe Gabriela Zaharia, "care a lucrat ca femeie de serviciu in apartamentul Principelui Elias in 2003, 2004, pana in iulie 2005. Singurul locatar legal luat in spatiu la Salcea prin cerere notarizata de catre proprietar este nepotul sau, Printul Michael Andrew Sturdza", se arata in declaratia lui Elias Sturdza. Acesta, care este proprietarul domeniului de la Salcea, a cerut un ordin de evacuare pentru Paltin si Gabriela Zaharia, de pe proprietatea sa. "Mai mult el a aflat ca Paltin Sturdza a facut fara stirea sau consimtamatul sau un precontract de vanzare cumparare cu Gabriela Zaharia, inscris in cartea funciara, incercand astfel sa instraineze proprietatea familiei", se mai arata in declaratia acestuia, notarizata si semnata la Madrid in prezenta avocatului sau.
El arata ca nu a autorizat nici un precontract cu Gabriela Zaharia. "Principele Elias a cerut prin cerere notarizata punerea in vanzarea a proprietatii sale de la Salcea neavand nici un alt mijloc de subzistenta in afara unei pensii modeste din care plateste costurile clinicii la care este ingrijit. Principele Elias Vlad Sturdza declara ca nu a primit nici un ban din vanzarile ilegale ale altor proprietati obtinute in numele sau.
Atacurile lui Paltin Sturdza impotriva fiului si sotiei sale incearca sa mascheze faptul ca acesta se afla in ilegalitate, ascunzand titluri de proprietate si vanzand fara stirea sau consimtamantul proprietarului, insusindu-si banii", se mai precizeaza in declaratia lui Elias Sturdza. (D.E.I.)
Declaratia principelui Elias Vlad Sturdza
Printul Michael Andrew Sturdza "Principele Elias Vlad Sturdza arata prin declaratie notarizata la Madrid ca a fost informat din Romania de vanzarea unor proprietati obtinute in numele sau de care nu a fost instiintat nici de existenta lor de mandatarul sau Paltin Sturdza. In consecinta, Principele Elias Sturdza a anulat in fata notarului din Madrid pe data de 1 august 2006 procura in favoarea fiului sau Paltin Sturdza si a instaurat pe nepotul sau Michael Andrew ca mandatar in toate procesele si recuperarile in Romania. A anulat de asemenea toate procurile facute de domnia sa prin Ambasada Romaniei la Madrid atat pentru Paltin Sturdza, cat si pentru Cichi Traian, care lucra cu Paltin Sturdza. Toate aceste documente notarizate si traduse au fost inregistrate in Ministerul Justitiei la Biroul Notarului Public. Si Paltin Sturdza si Cichi Traian au fost convocati prin hotarare judecatoreasca sa se prezinte pe 2 ocombrie 2006 la biroul avocatilor domniei sale din Blvd. Dacia 57, si sa dea socoteala de mandatul lor in prezenta dnei Carmen Bobadilla, avocata Principelui Elias venita de la Madrid si a noului mandatar, Printul Michael Andrew Sturdza, dar Paltin Sturdza si Cichi Traian nu s-au prezentat.
Problemele familiei au inceput in iulie 2005, cand Paltin Sturdza a instalat pe proprietatea Salcea, fara stirea sau consimtamantul proprietarului, pe Zaharia Gabriela, care a lucrat ca femeie de serviciu in apartamentul Principelui Elias in 2003, 2004 pana in iulie 2005. Singurul locatar legal luat in spatiu la Salcea prin cerere notarizata de catre proprietar este nepotul sau, Printul Michael Andrew Sturdza. Principele Elias, proprietarul, a cerut un ordin de evacuare de pe proprietatea sa de la Salcea pentru Paltin Sturdza si Zaharia Gabriela, instalata acolo fara stirea si consimtamantul sau. Mai mult, el a aflat ca Paltin Sturdza a facut fara stirea sau consimtamatul sau un precontract de vanzare cumparare cu Zaharia Gabriela, inscris in cartea funciara, incercand astfel sa instraineze proprietatea familiei. Principele Elias a facut o declaratie notarizata si semnata la Madrid in prezenta avocatei domniei sale, Dna Carmen Bobadilla, ca nu a autorizat nici un precontract cu Zaharia Gabriela. Principele Elias, proprietarul, a cerut prin cerere notarizata punerea in vanzarea proprietatii domniei sale, Salcea, neavand nici un alt mijloc de subzistenta in afara unei pensii modeste pentru de a plati ingrijirea medicala specializata de care are nevoie la rezidenta-clinica unde este ingrijit. Copiile traduse si notarizate au fost depuse la tribunal.
Principele Elias Vlad Sturdza declara ca nu a primit nici un ban din vanzarile ilegale ale altor proprietati obtinute in numele sau, ca terenul si casa din Sinaia Bl. Carol nr. I nr.21 parcela 1708, si vanzarea drepturile litigioase pentru terenul de la Paulesti.
O cerere a acestor vanzari este procesata de Justitie si se asteapta documentele necesare tribunalelor. Atacurile dl. Paltin Sturdza impotriva fiului si sotiei sale si acuzatia de complot incearca sa mascheze faptul ca Paltin Sturdza este in ilegalitate, ca fost mandatar ascunzand titluri de proprietate si vanzand fara stirea sau consimtamantul proprietarului, si mai ales insusindu-si banii vanzarilor".
Principe Elias Vlad Sturdza
Birou avocati Mihai Horia Cuc &Asoc.
Blvd. Dacia, nr. 57


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.