2006 este un an bun pentru vinul romanesc. Comparativ cu 2005, mai toti viticultorii au avut noroc de soare atat in perioada de maturare a strugurilor, cat si in timpul culesului, drept pentru care productia de vin estimata sa se obtina in aceasta to
2006 este un an bun pentru vinul romanesc. Comparativ cu 2005, mai toti viticultorii au avut noroc de soare atat in perioada de maturare a strugurilor, cat si in timpul culesului, drept pentru care productia de vin estimata sa se obtina in aceasta toamna este de 5,5 milioane de hectolitri, putin sub media anuala a Romaniei, de 6 milioane de hectolitri.

""E o productie buna, cu mult mai buna decat anul trecut, cand s-au facut doar 3,5 milioane de hectolitri. Piata vinului este evaluata la 450 milioane de euro"", a declarat Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV). Si calitatea licorii bachice va fi buna. ""Poate ca unii
s-au grabit sa culeaga de teama ploilor si strugurii nu aveau concentratia optima de zaharuri, dar pot sa foloseasca adaosul legal de zahar la fabricarea vinului, asa ca nu vor fi probleme"", a precizat Gheorghe.
STRUGURI. Specialistii Ministerului Agriculturii estimeaza ca in aceasta toamna vom avea o productie totala de 772.218 tone de struguri de vin, din care 648.591 tone au ajuns deja in prese. ""Informatiile finale privind productia si consumul de vin vor fi date publicitatii la inceputul lui noiembrie"", a spus Ovidiu Gheorghe. (F. Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.