Victor Piturca a declarat ieri, intr-un interviu acordat agentiei "NewsIn", ca ar fi fost demis daca Nationala nu ar fi castigat in Albania, in meciul de pe 6 septembrie, pentru ca venea dupa un semiesec cu Bulgaria la Constanta. "Dupa primele trei j
Victor Piturca a declarat ieri, intr-un interviu acordat agentiei "NewsIn", ca ar fi fost demis daca Nationala nu ar fi castigat in Albania, in meciul de pe 6 septembrie, pentru ca venea dupa un semiesec cu Bulgaria la Constanta. "Dupa primele trei jocuri din aceste preliminarii pot sa spun ca suntem in grafic, desi inca sufar dupa semiesecul din meciul cu Bulgaria. Este cu atat mai dureros cu cat am controlat jocul timp de 80 de minute, dar dupa doua greseli in linia defensiva am pierdut doua puncte mari. A urmat jocul cu Albania, unde, declar in premiera, mi-am jucat postul de selectioner. A fost cea mai grea partida, fiindca in cazul in care nu castigam, nu mai eram antrenorul Nationalei", a spus Piturca. Selectionerul s-a declarat convins ca atitudinea ostila a publicului la meciul cu Belarus a fost, de fapt, indreptata impotriva sa. "Sincer, eu cred ca totul a fost comandat, iar tinta principala am fost eu. De cand am revenit ca selectioner, s-a incercat sa mi se puna bete in roate, dar nu sunt genul de om care sa se lase influentat de aceste specimene. Daca au vazut ca eu nu cedez, incearca sa imi faca rau prin jucatori. Ceea ce s-a intamplat in jocul cu Belarus, mi-a lasat un gust amar, fiindca 10-20 de copii, care au fost momiti de unul sau altul, au creat o atmosfera proasta", a comentat Piturca pentru "NewsIn". Selectionerul s-a declarat un admirator al Stadionului "Steaua", precizand ca el nu ar dori ca Nationala sa plece in alta parte dupa incidentele de sambata. "Daca ar fi dupa mine, nu as pleca din Ghencea, pentru ca acest stadion indeplineste toate conditiile, pe care nu le-am avut pana acum. Vom lua o decizie luna viitoare, cand ne vom reuni pentru partida amicala cu Spania", a spus antrenorul Nationalei. In interviu, Piturca a acceptat sa comenteze si situatia lui Lobont, care nu a fost convocat pentru meciul cu Belarus. "Am suferit foarte mult ca l-am lasat pe Bogdan pe dinafara, dar nu puteam sa-l chem cand el nu joaca la echipa de club. Vreau sa va spun ca Lobont este copilul meu de suflet, iar decizia am luat-o, cu riscul de a-l necaji mai mult decat este in momentul de fata. Totusi, am fost hotarat sa-i dau o sansa si lui Dani Coman, mai ales dupa prestatiile pe care le are la Rapid. Acum ma felicit pentru decizia luata, pentru ca el mi-a castigat jocul cu Belarus", a spus Piturca. Acesta a mai facut o afirmatie surprinzatoare, povestind cum a decis sa-l foloseasca pe Chivu mijlocas la inchidere. "Miercuri noapte am visat aceasta formula de echipa, iar primul lucru pe care l-am facut la antrenamentul de joi a fost sa vad daca si merge. Sincer, nici nu ma asteptam ca acest sistem sa functioneze atat de bine. Eu spun ca si in jocul propriu-zis, Cristi s-a descurcat destul de bine, chiar daca au existat voci care nu au fost de acord cu asezarea pe care am gandit-o", a incheiat Piturca. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.