14:02 TRAGEDIE BUCURESTI. A fost anuntata moartea marelui interpret roman Gica Petrescu. Decesul maestrului a avut loc la domiciliul sau. GALATI. Apele raului Prut au depasit cotele de pericol si au ajuns pana la DN 26, dupa ce s-au infiltrat

14:02 TRAGEDIE

BUCURESTI. A fost anuntata moartea marelui interpret roman Gica Petrescu. Decesul maestrului
a avut loc la domiciliul sau.

GALATI. Apele raului Prut au depasit cotele de pericol si au ajuns pana la DN 26, dupa ce s-au infiltrat prin digul Slobozia-Oancea.

14:07 REVENDICARE
HARGHITA. Adunarea Nationala a Secuilor, desfasurata ieri in
localitatea harghiteana Ditrau, a cerut in rezolutia adoptata la finalul
manifestarii inceperea tratativelor cu autoritatile centrale pentru recunoasterea autonomiei tinutului Secuiesc.

HUNEDOARA. Cautarile copilului de 13 ani, disparut in lacul de acumulare Cincis, de langa Hunedoara, au fost sistate din cauza starii de oboseala la care a ajuns echipa de scafandri, pentru a nu pune viata oamenilor in pericol.

IASI. Cu ocazia sarbatorii catolice ""Trupul si sangele Domnului"" pe strazile orasului Iasi a avut loc o procesiune solemna la care au participat mii de credinciosi. Procesiunea a fost oficiata de PS Petru Gherghel, episcopul romano-catolic de Iasi. La manifestare au participat aproape o suta de preoti romano-catolici,
dar si copii care in urma cu cateva saptamani au primit intaia Sfanta Impartasanie.

Decizie - Campania electorala dupa Legea CNA
CNA vrea ca, de acum incolo, la radio si la tv campaniile electorale sa se desfasoare strict dupa Legea Audiovizualului nr. 504/2002, consolidata. In acest sens, CNA a inaintat joi Parlamentului o scrisoare deschisa in care se precizeaza ca trebuie sa se tina cont de faptul ca CNA este abilitat sa emita decizii privind publicitatea electorala. ""CNA reaminteste ca la elaborarea legilor electorale pentru alegerile din 2004 nu a fost consultat asa cum cere art. 17 al. 3 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, consolidata"", se arata intr-un comunicat remis redactiei. (C. O.)

Agricultura - Mai putine statiuni de cercetare
Guvernul va reduce atat suprafata, cat si numarul statiunilor de cercetare in agricultura, astfel ca terenurile disponibilizate in acest fel vor putea fi retrocedate in baza Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, a declarat ieri la Iasi ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Institutele de cercetari agricole detin in total peste 69.000 de hectare de teren. ""Acestea au acumulat datorii insumand peste 1.400 de miliarde de lei vechi. In consecinta, vom reduce atat numarul statiunilor, cat si suprafetele pe care le detin"", a afirmat Flutur.

Germania - Romania, locul 8 la Fotbal RoboCop
Prezenta pentru a patra oara consecutiv la Campionatul
Mondial de fotbal aplicat pe roboti, Romania a reusit sa-si asigure locul 8 in lume dupa ce echipa ""Oxygen Systems"" din Sibiu a reusit sa egaleze performanta din 2005. Reprezentata prin Sebastian Gheorghe
Marian din Sibiu, coordonatorul echipei ""Oxygen Systems"", Romania reuseste sa se mentina in elita ciberneticii mondiale. Cu un buget de numai 3.000 de euro, Marian -
""Oxygen Systems"" - din Sibiu a reusit sa depaseasca parteneri de temut pe piata mondiala
de profil. (Dan Tomozei)
Loto 6/49 - Potul cel mare a fost castigat
Un harghitean a castigat ieri potul cel mare la extragerea 6/49. Conform Antena 3, acesta a jucat o varianta simpla care i-a adus suma de 14.712.583,31 RON, adica aproximativ 4 milioane de euro. La aceasta se adauga si un apartament de 2 camere in centrul Bucurestiului. Numerele extrase au fost 4, 13, 2, 8, 24 si 11. La categoria a II-a au fost 71 de castigatori, care vor primi cate 18.199,26 RON fiecare, iar la
categoria a III-a peste 3.000 de castigatori care vor primi cate 467,81 RON fiecare. Numarul extras la Noroc a fost 0903785.
Arad - Local Kombat, transferat in strada
Mai multe persoane au ajuns injunghiate sambata noaptea la spital, in urma unui conflict izbucnit la strandul Neptun intre clanurile Rachita si Dragoman. Unul dintre raniti a fost internat, medicii declarand ca barbatul a fost injunghiat in spate si la mana. Politistii, ajunsi la fata locului la zece minute dupa conflict, au declarat ca victima va depune plangere la politie. Conform martorilor incidentului, totul a pornit in timpul galelor Local Kombat desfasurate sambata seara. (Andrei Ando)
Brasov - Turisti blocati din cauza unui urs
Patru turisti din Bucuresti care s-au ""intalnit"" sambata seara cu un urs in timp ce coborau de pe Muntele Tampa au
fost ajutati de salvamontistii brasoveni sa ajunga in oras, informeaza Mediafax. Bucurestenii au fost nevoiti sa se ascunda pana cand au reusit sa prinda semnal pe telefonul mobil pentru a chema in ajutor autoritatile brasovene. Saptamana trecuta, un adolescent de 15 ani a fost atacat de un urs in timp ce se plimba cu bicicleta. Baiatul a fost tratat ambulatoriu. (Ramona Tintea)
Rosia Montana - Primarul, repus in functie de justitie
Tribunalul Alba-Iulia a hotarat suspendarea ordinului prefectului de Alba de incetare de drept a mandatului primarului din Rosia Montana, Virgil Narita (PSD). La sfarsitul lunii martie a.c., prefectul judetului Alba, Cosmin Covaciu, a decis ca functia de primar a lui Narita este incompatibila cu cea de administrator de firma pe care acesta o detinea, drept pentru care l-a eliberat din functie. (L. Dobrater)
Bookfest - Castigatorii, tinuti sub lacat
Organizatorii Bookfest au decis ieri sa nu mai anunte castigatorii premiilor salonului pentru ""a nu face o ierarhizare intre expozanti"" si ""a semana amaraciune in randurile expozantilor"". AER ar fi trebuit sa anunte Cartea de succes, Autorul de succes, Cel mai indragit autor roman si Cea mai indragita editura. Anuntul vine pe fundalul unor nemultumiri ale unor edituri componente AER legate de introducerea taxei de intrare la targ si a altor erori. (S.S.E.)

Demiteri - Teste nationale fara sef
Elevii care au terminat clasa a VIII-a incep azi testele nationale cu proba la Limba si literatura romana. Presedintele Comisiei Nationale, secretarul de stat Paloma Petrescu, ar putea fi demis tot azi, ca urmare a scandalului in care un ziarist a luat sambata subiectele la Istorie de la MEC fara sa fie legitimat. Seful interimar al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Nicoleta Litoiu, a suferit un soc in urma scandalului si a fost spitalizata. Ministrul Hardau crede ca este tinta premierului. (E.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.