Un incendiu a izbucnit, in noaptea de luni spre marti, la depozitul de recuzita si la garderoba Teatrului Mic din Bucuresti, pagubele produse fiind insa unele minore. Focul a fost observat, in jurul orei 2.51 de pompierul de serviciu al teatrului. La fata locului au ajuns, in patru minute, 28 de pompieri care au intervenit cu cinci autospeciale cu spuma si apa, reusind sa stinga flacarile dupa aproximativ o ora. Incendiul nu a afectat scena sau sala de spectacole, insa a distrus aproximativ doua sute de kilograme de material textil, deseuri din plastic si lemn, un covor si a degradat geamul termopan si tencuiala pe aproximativ o suta de metri patrati. Pana in momentul de fata, cauzele exacte ale producerii incendiului nu au fost inca stabilite.
Spectacolele continua
Cu toate acestea, directorul adjunct al Teatrului Mic, Mihai Dinvale, a precizat ca cel mai probabil incendiul a izbucnit de la "un cablu electric al unei instalatii care trebuie sa functioneze obligatoriu". "Incendiul a izbucnit intr-un colt al buzunarului scenei. Pompierul de serviciu si instalatiile de avertizare incendiu au putut tine situatia in frau pana la venirea pompierilor. Pompierul de serviciu a observat incendiul cand instalatia a sunat si trebuie sa ii multumesc ca n-a dormit in front. Nu a facut sa sara siguranta si atunci cablul a luat foc. Carpa si plasticul de dedesubt s-au aprins imediat. Dimensiunea incendiului este redusa. Pagubele sunt mici. Doar cantitatea de fum si apa a fost mare", a spus directorul adjunct.
Mihai Dinvale a tinut sa precizeze ca spectacolele se vor relua vineri, dar ca vor fi facute modificari in repertoriul urmatoarelor zile pentru ca unele decoruri au fost distruse in incendiu. (G.T.)