Stiu ca la ora care cititi aceste randuri multi dintre voi se afla in ambuteiaj. E un nou stil de viata la Bucuresti si nu numai. Nu este, deocamdata, nici cool, nici macar trendy. E adevarat. Face parte din colectia vara-toamna-iarna-primavara.


Stiu ca la ora care cititi aceste randuri multi dintre voi se afla in ambuteiaj. E un nou stil de viata la Bucuresti si nu numai. Nu este, deocamdata, nici cool, nici macar trendy. E adevarat. Face parte din colectia vara-toamna-iarna-primavara. Se poarta ambuteiajul. La mine-n cartier, vorba cantecului, la tine-n cartier, la el in cartier. Dar, mai ales, pe drumul catre orice! Avem ambuteiaj! Francofonii au plecat si ne-a ramas francofonia. De-acum avem francofonie in fiecare zi. Avem ambuteiaj! Masinile stau frumos aliniate pe doua sau trei coloane pe fiecare sens si inainteaza ""vertiginos"" bara-la-bara! Acum nu vreau sa va dau de gol, va uitati la blonda, vecina de ambuteiaj, care merge in sens invers. Nu cred ca o sa aveti vreodata aceeasi destinatie ca si ea. Dar asta nu va impiedica sa-i zambiti larg.
Un zambet care pe masura ce va uitati la ea se transforma intr-un ranjet de lup. Si ea te priveste. Se uita in ochii tai si vorbeste la telefon ca si cand ar vorbi cu tine. E ambuteiaj! Dar, uite, incepe sa se miste coloana ta. Acum e momentul tau. Trebuie sa te misti repede, sa te strecori! Ce-ar fi sa schimbi banda? Parca aia din dreapta ta inainteaza mai repede. Nu, lasa, mai bine stai aici! Merge asta, bine! Daca o sa schimbi banda si o sa constati ca merge mai incet si te oftici? Blonda, unde e blonda? A disparut? A, nu! Ea aproape ca a ramas pe loc. A deschis geamul, vorbeste cu unul aflat in spatele tau cu cateva masini. Fac schimb de numerele de telefon. E ambuteiaj, prietene!
Trebuie sa te misti repede, trebuie sa stii sa te bagi, sa te strecori, sa te pui pe linia de tramvai. Ce e cu blonda? Iti pare rau ca nu i-ai cerut tu numarul de telefon? Hai, fii serios! La Porsche-ul ei Cayen, sa spui mersi ca s-a uitat la tine, ca ""ti-a vorbit"" in timp ce vorbea la telefon cu celalalt si se uita in ochii tai. Uit-o!
O sa vina suficiente Matiz-uri care sa-ti dea ferestrele jos si sa-ti dea numerele de telefon cu taxa inversa. E ambuteiaj! Aici sunt nervii dumneavoastra, aici e viata dumneavoastra! Ne distram de minune. Ascultam muzica! Unii asculta manele. Sa traiasca ""de Vito"" si Guta. Astia sunt cei mai mari actori ai drumurilor noastre. Ei sunt regii soselelor si la propriu, si la figurat. Simti nevoia sa asculti un Bach, ceva clavecin. Nimic mai potrivit pentru ambuteiajul asta. Inchizi toate geamurile si dai aparatul la maxim. Sa duduie parbrizul. Iar tu sa te uiti fix la masina din fata. Ca hipnotizat. Sau, si mai misto, sa ai un ""sidi"" cu sirena politiei. Sa-l pui sa-ti ""cante"" si sa te linistesti cu gandul ca a venit politia si te scapa de ambuteiaj. Dar daca trece o coloana oficiala? Chiar asa e? Cine o fi? Tariceanu sau Basescu? Ca lui Nastase i-au luat girofarul. Iar lui Atanasiu - postul. Pe Stolojan l-au dat afara. Auzi, dar daca blonda aia a dat drumul la girofar ca si-a pierdut rabdarea? E ambuteiaj, prietene, e ambuteiaj!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.