Editura Paralela 45 lanseaza astazi, la Uniunea Scriitorilor, cu incepere de la orele 17.00, un monumental "Dictionar biografic al literaturii romane" (DBLR), realizat de Aurel Sasu (cu un corp de colaboratori). Sunt doua volume masive, cuprinzand in
Editura Paralela 45 lanseaza astazi, la Uniunea Scriitorilor, cu incepere de la orele 17.00, un monumental "Dictionar biografic al literaturii romane" (DBLR), realizat de Aurel Sasu (cu un corp de colaboratori). Sunt doua volume masive, cuprinzand informatii la zi despre 2301 scriitori de ieri si de azi, de la inceputurile literaturii romane si pana in prezent. Editura anunta DBLR ca pe "cea mai ampla lucrare de lexicografie literara publicata in cultura romana". Ar fi, de asemenea, o premiera intrucat... "e prima data in cultura romana cand volumele unei lucrari de asemenea anvergura apar simultan". Autorul DBLR, Aurel Sasu, cunoscut critic si istoric literar, a mai realizat, singur sau in colaborare, importante dictionare si panorame literare. La lansarea de astazi vor vorbi criticii si istoricii literari Nicolae Manolescu, Mircea Martin si Mircea Anghelescu. Vor fi prezentI, de asemenea, Aurel Sasu si editorul Calin Vlasie, director general al Paralelei 45. (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.