Personalul din conducerea cultelor religioase si a unitatilor de cult recunoscute in Romania, asimilat celui incadrat pe functii de demnitate publica precum si membrii Consiliului Economic si Social nu se vor supune prevederilor legii privind organiz
Personalul din conducerea cultelor religioase si a unitatilor de cult recunoscute in Romania, asimilat celui incadrat pe functii de demnitate publica precum si membrii Consiliului Economic si Social nu se vor supune prevederilor legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI).

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a eliminat ieri, cu 16 voturi pentru, trei impotriva si o abtinere din textul legii propuse de Ministerul Justitiei obligativitatea de a-si declara averea si a se supune controlului ANI pentru conducatorii de culte religioase si de biserici. Discutiile au fost animate pe acest subiect, pe de o parte liberalii sustinand ca ""preotii sunt doar trimisii lui Dumnezeu pe pamant si ca pot primi spaga atunci cand fac licitatiile pentru repararea bisericilor sau cand repartizeaza parohii"". De cealalta parte, deputatii ""piosi"" si-au argumentat alegerea prin aceea ca preotii nu gestioneaza banii publici, ei neprimind de la buget decat salariul. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.