La Timisoara a fost infiintat recent un Grup pentru Reforma Universitara care cere, intre altele, deconspirarea fostilor colaboratori ai Securitatii aflati astazi in posturi de conducere si functii de reprezentare in universitati.
Comitetul de
La Timisoara a fost infiintat recent un Grup pentru Reforma Universitara care cere, intre altele, deconspirarea fostilor colaboratori ai Securitatii aflati astazi in posturi de conducere si functii de reprezentare in universitati.
Comitetul de inititiva al Grupului, format din conf. dr. Gheorghe Clitan, conf. dr. Vasile Docea, prof. dr. Lucica Iancu, conf. dr. Viorel Marineasa, lect. dr. Claudiu Mesaros, conf. dr. Alexandru Petrescu, prof. dr. Marcel Tolcea, conf. dr. Daniel Vighi si conf. dr. Smaranda Vultur, toti de la Universitatea de Vest din Timisoara (si intre care se remarca numele a patru cunoscuti prozatori si eseisti: Marineasa, Tolcea, Vighi, Vultur), anunta urmatoarele obiective: sustinerea calitatii stiintifice si didactice in invatamantul universitar, promovarea unui management universitar transparent si performant, inlaturarea abuzurilor de orice fel din mediul uniersitar, functionarea reala a autonomiei universitare, prin inlaturarea presiunilor si influentelor politice si ale serviciilor de informatii asupra comunitatii academice, precum si deconspirarea fostilor colaboratori ai Securitatii care ocupa astazi posturi de conducere si functii de reprezentare in universitati. Pentru atingerea acestor scopuri si redobandirea demnitatii corpului academic, Grupul pentru Reforma Universitara incurajeaza libera exprimare a opiniilor si va organiza dezbateri publice. De asemenea, va fi editat "Buletinul GRU". Initiatorii conteaza pe sprijinul cat mai multor membri ai comunitatii academice: profesori, cercetatori, studenti, absolventi (adresa comitetului de initiativa: gruvt@yahoo.com).
Atrag atentia cele doua puncte de program care mentioneaza serviciile de informatii, nu doar de ieri,. ci si de azi: pe langa deconspirarea fostilor colaboratori aflati actualmente in conducerea universitatilor, initiatorii Grupului pentru Reforma Universitara fac referire si la presupuse "presiuni si influente politice" ale serviciilor actuale asupra comunitatii academice. Poate de aceea comunicatul de presa al comitetului de initiativa mentioneaza ca actiunea are loc in conformitate cu legislatia in vigoare si in acord cu Carta Unversitatii de Vest. (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.