Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca desemnarea comisarului european intra in atributiile premierului, alegerea acestuia nefiind facuta in urma unui "concurs de frumusete gen Beauty contest". "Procesul de desemnare a comisaru
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca desemnarea comisarului european intra in atributiile premierului, alegerea acestuia nefiind facuta in urma unui "concurs de frumusete gen Beauty contest". "Procesul de desemnare a comisarului european nu este sarcina PNL, este sarcina primului-ministru. Fara indoiala, voi analiza toate posibilitatile, toate persoanele care pot corespunde din punct de vedere al profilului politic si profesional cu cel de comisar european", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax, la finalul intalnirii Comitetului Executiv al PNL. El a mentionat ca "presiunile" din ultima vreme nu il vor influenta in alegerea unui comisar. "Am observat ca, in ultima perioada, s-au facut presiuni. Fiti convinsi ca ii cunosc pe cei care ar putea sa ocupe o astfel de pozitie si articolele din presa nu ma vor influenta", a completat liderul PNL.
Proceduri simple
In ceea ce priveste sugestia lui Traian Basescu de a fi facute doua nominalizari pentru postul de comisar european, una din partea PNL, iar cealalta din partea PD, Tariceanu a spus ca procedurile sunt "simple si clare". "Acestea tin de primul-ministru care propune candidatul si de presedintele Comisiei Europene. Nu este un concurs de frumusete gen <<Beauty contest>>, in care sunt propusi mai multi candidati si se face o selectie", a adaugat Tariceanu. Premierul a refuzat sa precizeze cand va face nominalizarea pentru postul de comisar euro-
pean.
Numele vehiculate pana acum pentru desemnarea comisarului european din partea Romaniei sunt Monica Macovei, Anca Boagiu, Leonard Orban, Sorin Frunzaverde. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.